9 Ağustos 2013 Cuma

"Biraz zayıflasaymışsın!"


Rötarlar sonrası geç saatlerde ulaştım yazlığa. Valizleri öylece bir yere fırlatarak kendimi yatağa zor attım. Sabah paniğim görülmeye değerdi doğrusu! "Tanrım, başımda Alkali Su'yum yok! İngiliz Karbonat'ımı nereye tıkmıştım ben? Bir şişe bulmalı! En iyisi limon sıkayım!". "Annneeeee, nerede bu senin sıkacağın! Daha dev bardaklarımız yok muydu bizim?"." GNC'lerim? GNC'lerim?! Tartı neredeydi peki?" Hatırladım, aşağı kattaki tuvalette! Koştum! "Annnnnnnneeeeeeee, bu tartı çalışmıyor amaaaaaaaaaa!". Nemden pilleri mi bozuldu ki bunun! E ama 52,5 kg'mı görmek istiyordum!! Neyse, vardır bunda da bir sebep. Tanrı tatilde tartılmamı istemiyor olsa gerek!


Neyse limonlu suyumu hazırladım! Bir tanede Mamişkom'a yaptım, e başlasın derin anne kız sohbeti.. Kahvaltımızı birlikte hazırlarken, baktım şahane bir tam tahıllı köy ekmeği! Altın bulmuşcasına boynuna atladım Canım Mamişkomun! Meğer köşedeki ekmekçide hep olurmuş da bilmez mişim! Heyoooo.. En sevdiğim o uzuuuuun kahvaltılara daha da keyif geldi şimdi!


Geldiğimi duyan yazlık arkadaşlarımdan kim varsa arayan arayana! Akşama program yapıldı! Geçen yaz hamile haliyle bile incecik olup, sahillerde bikiniyle dolaşan "Cesur Sıska"'larda rakı mangaldayız! Ondan farkı olamayan kız kardeşi de burada! Bizim doğumdan sonra 3 ayda eski formuna dönen, hem sıska, hem uzun, hem sarışın "Bayan Vücut" da buradaymış! Ha, geçen yaz 45 kiloya inerek rekor kıran "45'lik Sıska" yeni doğum yaptığı için, bebişi uyutur uyutmaz bir uğrayacak! Bu arada, herkeslerin çocuğu mu olmuş? Bana mı öyle geldi?!!! Ben mi kaldım tek??!! Neyse, bu konuyu derhal geçelim!

Çocukluğumdan beri bu sıskalarla geçen yazları bir düşünüyorum da! Sahile inmemek için uydurduğum bahanelerin hatti hesabı yok! Sonradan aramıza "Koca Totolu" karıştı da, azcık tenim güneş gördü!

Akşama ne giymeli? Şu valizimi yerleştireyim, bulmalı en ince göstereni! Yorumları merak ediyorum! "Sen zayıflamışsın!" diyen olur mu acaba?


Ben yine de siyah elbisemi giyeyim, ilk gün için! Dolgu topuk hasır siyah ayakkabılarımı taktım mı ayağıma...

Mangal yakılmış çoktan! Herkesler burda, tam bir İtalyan ailesi sofrası! E anneler ve babalar da var işin içinde! Bitmedi bunların "Kocaman olmuşsun!" gururları!!! Torunlar da ortaya çıkınca, şimdi "ahh sizler de böyleydiniz"'ler başladı! Herkesler biriileri ile özlemini gideriyor!!! "Ooooo" deyip ayağa kalkmalar olunca, birileri daha bahçe kapısından göründü anlamına geliyor! "E haydi o zamanla" kadehler havalanıyor! Bayram gecesi bizde böyle kutlanıyor!

2 tane biftek ve yanına aldığım bolca salata ile keyfim şahane! Bir ara, "Bayan vücut" yanına yaklaşıyor! "Zayıflamışsın, şahane gözüküyorsun!" diyor! Bir gururla "Gerçeten mi?!" diyerek, tekrar etmesini 4 kulak dinliyorum. "Cesur Sıska"'dan hiç yorum yok! Ama koşturuyor yavrum, ev sahibesi ne de olsa! Da, yine de bir yorum yapabilirdi sanki!?!




"45'lik" gelemedi henüz! Onu merak ediyorum! Biraz kıskançtır! Hırsından zayıflamıştı zaten. 2 yıl önce burnunu da yaptırmıştı. Çılgın.
Bizim "neler yaptın?" sohbetleri devam ederken çıka geldi!
Kucaklaşmalar derken, şöyle boydan bir süzüp, o meşhur kıskanç edasıyla "Biraz zayıflasaymışsın!!!".

E bunun üstüne ben bir cila da çeker, misler gibi uyurum!



8 yorum:

  1. Super...aslinda o biraz bayagi koymus ona anlasilan...insallah bende toparlanip kurban bayraminda bu bayram o cok sismissin diyenlere laflarini yedirecegim....nagisim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki bayram hepsine gününü göstermece!!! ;-)))))))
      Öptüüüüüüümmmm...

      Sil
  2. Kahvelerde icilmis,keyif o bicim :))

    Sevgilerle Sule

    YanıtlaSil
  3. Bizim buralarda köpegiyle beraber bisiklet turu yapanlar cok.bisikleti sürerken köpekleride yandan kosuyor yada köpegiyle beraber ayni tempoda kosuyorlar.
    Sizde kediye tadma türü birsey baglayip beraber yürüyebilirsiniz :))
    Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper fikir, dur bakalım bir deneyeyim... :-)))))))))))))))))

      Sil
  4. Cok gecmis olsun!
    Nazarmi degdi acaba?
    Nasil oldu?
    Öptüm,cabuk iyi olur insaalah.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Kuzucum sorma, çok komik! Cunda'larda yürürken bir anda kardeşime olan aşkım kabarınca, arkadan ona sarılıveresim geldi! Ayağımı onun topuğuna çarpıverdim. Bu kadar! Allah'tan kardeşim sağlam.. Bu yerle bir sandaletlere dikkat etmek lazım!!

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...