9 Şubat 2014 Pazar

Zzzzzzzzzz...

Şimdi anlıyorum. Benim 53'e takılıp kalmamın en önemli sebebi UYKU! Benim uyumama problemim var! Zaman yetmiyor ki zaten. "Biraz daha oturayım"'lardan vazgeçemiyorum. "Biraz daha okuyayım", "biraz daha şunu yapayım".  Yatmam buluyor geceyi.. Hatta bazen 02:00'leri.. E sabah da uyanıyorum 06:30 gibi. 5 saat bile olmuyor yahu.. Yok yok, iyi ki derinlemesine araştırdım bu ZAYIFLATAN GÜZELLİK UYKUSU'nu... Yapmalı, gerekirse zorlamalı bir süre..




23:00'te yatmak lazım. Yatmaya teşvik edecek de bir şey lazım. Yahu televizyonda "Çocuklar, haydi uykuya!"'nın, "Diyet emekçileri, haydi Güzellik uykunuza!"'sı olsa ya! En iyisi mi, ben telefonun alarmını kurayım! Sabah uyanmak için oluyor da, akşam uyumak için niye olmasın?! Ha haaaaa.. Hem, telefonu da elimden bırakıveririm! Elma Sirkeli suyumdur, bakımlardır, topraklanmadır, 22:30'a kurayım. Bir de, bu saatlere kadar, yarına hazırlanacak şeyleri, Sassy'dir, ertesi gün kıyafetidir, çantasıdır, ayakkabısıdır, bırakmayayım. En güzeli, eve gelir gelmez, koltuğa geçmeden her işi halletmece.. Bir kere oturdun mu, kalınıyor zira..

İyi bir UYKU için Yoga da yapayım. Ayy ben bu saati 22:00'mi kursam acaba? Yatmadan önce ne çok şey çıktı böyle.. Daha planlarken yoruldum. Neyse, böyle bir deneyeyim önce.. Haftaya bakarız.

Tara'nın şahane Yogası var da, o video. iPad'i yatak odasına götürmeyeceğim bir şey olsun. Print edeyim, baş ucumda dursun.

Ayyy bu şahane.. Bakarken bile uykum geldi. Hem de yatakta, hem de sadece 8 dakika. Zayıf beden hayal etmeli, derin nefes egzersizi ile başlarım. Yatak odasını da güzel havalandırmıştım zaten. Ohhhh missssss...






Bu arada, bu #SabahlarıPlankYapıyorum muhteşem gerçekten. Tüm güne verdiği hoplama zıplama enerjisi süper ötesi. Uykuyla da birleşince, "WOW" etkisini düşünemiyorum.

Tablodan NEFES ENERJİDİR'i kaldırabiliriz. Zira artık kendileri Sabahları SQUAT ile, eve gelince ve yatarken YOGA ile şahanesiyle bütünleşmiş oluyor! ;-)







Haftanın Yogası:





Amanın bu pek bir zor! Bağlanmalı, dengeli, crowlu, squatlı.. Adı üstünde, bu bir meydan okuma! Olduğu kadar artık. Yoga'da zorlama yok zira.. Yeter ki, her gün Yoga Mat'ı ile buluşmalar geçekleşsin! .;-)







Şimdi doğru yatağa..


Zzzzzzzzz..





11 yorum:

  1. Bikinim uyku çok önemli, ben 8saat uyuyamadığımda kendimi bütün gün kötü hissediyorum, bir de ne zaman yatarsam yatayım saat 06.00da kalkma huyum var. Beden saatim böyle. Hal böyle olunca erken yatmazsam haşat. Arkadaşlarımın yıllardır tavuk demesine de alıştım :D kargalarla kahvaltıya da :D bi de gece yatak odası mutlaka kapkaranlık olmalı, yazmışsın zaten, melatonin için karanlık gerek bize. Seviyorum seni okumayı, yaz yaz yazzzzzzzzzz hep yazzzzzz motivasyon kaynağımsın <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nilüferim, ne şahane bir alışkanlık bu seninkisi..
      Gerçi ben de, daha taptazesinden, yeni anladım. Hani o arkadaşlarından hiç farkım yok aslında.. Neyse, ancak düşüyor işte..
      Nasıl imrendim senin gibi olabilmeyi şimdi.. <3 <3 <3
      Sen de hep yaz, yaz ki.. Bu Bikini'nin aklından o güzel şeyler uçup gitmesin, kalsınlar oldukları gibi...;-)))))
      Mucccccccckkkkkssssss...

      Sil
  2. Canım Bikini;
    Konu direnen kilolar olunca en önemli ama en çok gözden kaçan konuyu dile getirmişsin. Prevention dergisinde uykuyu avokadonun olgunluğuna benzetmişler; şimdi değil, şimdi değil, şimdi değil, TAM ZAMANI, artık çok geç... :))
    Öyle ince bir zamanlaması ve yeterliliği var ki; her 1,5 saat bir rem döngüsü... REM döngülerini tamamlayamadığımızda daha çok kortizol salgılıyoruz; yine bir araştırmaya göre zincirleme uykusuzluk alkolün vücuda yaptığını aynen taklit ediyor: Sarhoşluk, ödem, bilinç performansının düşmesi ve hatta yok olması... Gel gelelim bizim gibi kurtlu hatunlara gel de anlat bunu. Fakat güzel demişsin; saati kurma, biraz zorlama vaktidir bu...
    Bir de yarından itibaren sabah plankında sendeyim :)) Zira sabahın enerjisine çok ihtiyacım var. Ellerine kollarına sağlık. Ay lev ye :D
    Ellerine bilgine sağlık
    Elif Ezgi Uzmansel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmm Elifimmmm..
      Avokado misali yaşamışım yıllarca..:-)))))
      Senin şu anlattıklarını şimdi düşünüyorum da, benim hipoglisemim artmasına bile sebep galiba. Yani bildiğin nerdeyse şuurunu kaybetmiş bilinçsizlik durumu.. Ya da bu zaten uykusuzluğun sonucu.. :-((((
      Ben hazırlanıp yatmaya gidiyorum bile..
      Her daim benimlesin.. Çokkkk teşekkür ederiiimmmmmmm...
      Mi tuuuu ve de hem de çok mi tuuuu.. ;-)))
      Muckkkkkkkkkkkkkkksssssssssssssssssss...

      Sil
  3. Aksam ayran ic,güzel uyku verir.

    Ah!Bikinicigim Insta.daki yazini okudum da ,cok tatlisin,cok güldürdün beni "nasil heyacanlandiysam" :)....

    Biliyormusun,yazmadim daha önce ama senin icin endiseleniyorum,inan.Az yiyorsun ,canim zaten bütün gün calisiyorsun,biliyorum karataycisin,ekmek yemiyorsun ama proteinleri hergün cok sik yiyorsun.

    Belki metabolizman Sana sinyal gönderiyordur.Wasa yerine arada Tam bugdayli ,Beyaz peynirli sandövic yapsan ,Sabah karnin doyacak,yada Hindi fümeli,somonlu,yumurtali,vs.
    Dikkat edersen hepsi ambalajli ürünler,belki dogal ama fabrikasyon seyler.
    Arâda bende yerim,onlardan hic yemem degil,tabii sen bilirsin,seni sevdigimden yazdim,umarim kizmazsin,
    Zaten fistik gibi oldun,gerisini sporla yakiversen,birseyde kalmadida yakacak.
    Öpüyorum cok..... ilik bir düs yapip,melissa cayini icip,uzan yataga aksam,hatta sicak su torbasiyla beraber gevsesin vücudun.,iyi uykular,tatli rüyalar.( bak rüyandada " Crow" yapmaya kalkisayim deme ! ):))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Şulem bu kadar olur... Yemin ederim şu an litrelik ayranı kafama dikiyordum.. Şaşkınlık içersindeyim şu an.. Anlatılmaz bir bağ bu.. Anlatılamaz..

      Hiç ben sana kızar mıyım?! Üstelik de pek haklısın.

      Yeni şeyler keşfetmek, öğrenmek, beni deli heyecanlandırıyor. Böyle kendimce tutkularım var işte. Ama beni çok mutlu ediyor.

      Buralarda hava da çok garip. İstanbul'da daha önce hiç olmayan kuru soğuk, sonra 1-2 gün sonra bahar, hatta yaz havası. Bugün 16 dereceye kadar çıktı. Yağmur yok, kar yok. Dallara baktım, tomurcuk vermişler..
      Dengemiz tamamen bozuldu.

      Tamam tamam.. O kadar yorgunum ki, rüyamda bile yapamam ben Crow.. :-))))))))))))

      Çoooooooooooooooooooooooookkkkk çokkkkk seviyorum ben seniiiiiii... <3 <3 <3

      Muccccckkkkkkkkkkkkssssssss'ların en en kocamanındannnnnnn..

      Sil
  4. Bikini Merhaba blogunu inceliyorum hala ve hala tekrar tekrar okuyorum yazılarını :) çok güzeller emeğine sağlık bu yazıyla ilgili değil ama bir şey sormak istiyorum sana sabahları limonlu su ve akşam sirkeli su içiyorum diye yazmışsın yazılarında ölçüleri nelerdir ve ne tür faydasını gördün ayrıca midende hassasiyet oluşmadı mı onca asitli içecekten ??
    cevaplar için şimdiden teşekkürler ;) Ebru..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ebrum...
      Su hayattır! ;-))))
      http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/01/minik-admlarla-4x4-gucunde-saglkla.html
      Çok sevgileeerrrr...

      Sil
  5. bikiniiim,
    şu uyku meselesinde öyyyyle haklısın ki
    uykusuz koşturmaca ile geçen bir hfnın sonunda hftasonu da uykusuz kalınca enerjim yerlere düştü
    pazar-ptesi kendimi bilimum aburcubura saldırırken buldum
    bir de baktım sabahları 55,4'leri görürken yeniden 56,3 :(
    2,5 yaşındaki sıpa ile erken uyunmuyor kuzum
    bir de yarın syahatteyim sabah 5:15 kalkış saatim uyumam en erken 23:30
    kendime 3-5 dk egzersiz yapacak zaman-enerji ayıramıyorum
    nolcek bu halim
    bari bu haftayı çok zarar girmeden kapatayım
    rumuz: hedef52

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkım, Canımmmmm hedef52,
      Ahhh kuzum kıyamam.. Allah güç kuvvet versin birtanem.. Olağanüstü birşey zaten senin yaptığın..
      Egzersizi şu ara kafana takma kuzum.. Bence zaten yeterince koşturmalı aktif bir hayat sürüyorsun. Biraz daha yoluna girince ve havalar da düzelince hafta sonları bol yürüyüşler başlar belki? Ne dersin? ;-)))))
      Çooooooooooooookkkkkk öpüyorum seni ve o dünya güzeli sıpayı.. :-******************

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...