26 Mart 2017 Pazar

Hadi bahar, göster yüzünü!


Tüm dünyayı bulanık görüyorum. "Gerçeklik" algım bozuluyor. Hemen ertesi gün olsun diye, erkenden yatıyorum. Bazen düşünmekten, ilaçsız uykuya dalamıyorum. Ya da, gecenin bir saati fırlıyorum. Her şeyi unutmak için deli gibi içiyorum. Bazen de midem hiç bir şeyi almıyor. Hiç bir şey yapmadan öylece kalasım da var. Böğüre böğüre ağlayasım da. İşe nasıl gidiyorum, yurt dışına nasıl çıkıyorum, geri dönüyorum, hiç bilmiyorum.

Zaman bir geçse! O her şeyi unuttuğum gün bir gelse!




Ya, her şey yine benim içinse?!
21 yıldır 2 kişilik yaşıyorum, hatta hayatı ona göre kuruyorum. Her şeyi ona göre planlıyorum. Her şeyi ona göre yapıyorum.
Ya şimdi, kendime dönme zamanıysa?!
Her şeyden önce o yerine, kendimi koymam gerekiyorsa?!
Ya, sadece kendime odaklanmam ve kendi hayallerimin peşine düşmem gerekiyorsa?!
Ya bu, kendimi keşfetmem için, kendim için, büyük bir fırsatsa?!





Önümde kucağı her daim açık her şeyim Annem ve biricik kız kardeşim varken. Bir yanımda, dostum kızlar, diğer yanımda yogadaki güzel kadınlar. Bir kolumda Psikiyatrist Zuhal'im ve diğerinde avukat Esin'im var.
E, arkamda da binlerce başka müthiş kadın...

Böylesine güçlü bir kadın çemberi içindeyken, hayattan neden korkayım?!!







Elbette, çok ve çokça meditasyona ve yogaya da ihtiyacım var. Gözümde yaşlarla oturduğum meditasyonlar işe yarayacak, çok yakın.
İyi olacağım.







E bahar da gelmişken... 
Dönüşüm ve yeniden doğuşu, doğa ana bile desteklerken...






Ben, içimdeki o deli öfkeyi "kendimi sevme" gücüne dönüştürebilirim.
Ben, işime yaramayan, enerjimi sömüren, kafamdaki o deli düşünceleri bırakabilirim.
Ben, yaşama yeniden başlayabilirim.







16 yorum:

  1. Öyle güzel yazmışsın ki başına gelen şeyler için iyi ki böyle olmuş diyeceğim neredeyse... üzülme her şey çok güzel olacak inan

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel cümleler ve iyi ifade edilmiş duygular bunlar. Bütün dünyaya küstüğümüz anlar olur ya, o zaman havanın çok güzel olmasının, en güzel yemeğin masamızda olmasının, vücut ölçülerimizin ideal olmasının hiçbir önemi yok. Dünya bize değil biz dünyaya küstük çünkü. Biz öyle bakıyoruz. Halbuki bizi küstüren o şey her neyse dün de aynıydı belki ama haberimiz yoktu.
    Evet zaman ilaç belki törpülenmeye, unutmaya. Ama hafızamız silinmeyecek ya sonuçta. Hatırlayacağız illa ki. Bir koku gelecek efil efil esen rüzgardan, atacak önümüze geçirdiğimiz bir yaz akşamını.. Hüzünleneceğiz. Sonra anlayacağız hayat bu üst üste koyduğumuz acılardan, anılardan ve kahkahalardan ibaret. Ben bir yol tuttum kendime;nefret etmeden, nötrlemeye çalışıyorum. Ne seviyor ne sövüyorum mesela. Hatılamanın bana keyif verdiği şeyleri hatırlamaktan geri durmuyorum. Farzediyorum ki bir ölüm sonrası sevilen birini yad ediyorum. Sanki kızsam neye yarar, özlesem neye yarar, aramak ne mümkün. Seni seviyorum bikinim, çok güçlüsün, sen yetersin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni seviyorum, güzel kadın. ❤️❤️❤️

      Sil
  3. Zaman herşeyin ilacı.Biliyormusun hayat mucizelere gebe hergünün yeniden doğuşu gibi.Hiçbir acı sürekli değil bunlarda geçecek cesur ol sen bu süreçte hep pozitife odaklan ve seni üzen düşünceleri kafandan uzaklaştır. Yanlız kalma en sevdiğin arkadaşlarla program yap hatta bir iki gün tatile çık.çok iyi gelicek. Hayatından uzaklaştırdığını kalbinden ve kafandan da uzaklaştırdığında iyileşmiş olucaksın ve yeni gelenlere yer açacaksın hayatında. Unutma herşey kafanın içinde, sorunda çözümde! düşüncelerini değiştir dünyan değişsin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. geçecek hepsi geçecek...dinlen uyu bol bol suya gir, yaşadığın yeri değiştir tüm eşyalarını herşeyi, göreceksin aslında 21 yıldır seni sen yapan kendinmişşin, geminin kaptanı da miçosu da senmişşin. artık kendin için yaşa, zarararın neresinden dönersen kar işte.

    YanıtlaSil
  5. ya bikini yıllardır seni okur takip ederim. hep bir arkadaşım gibiydin, şimdi ise yazdıklarını göz yaşlarıyla okudum çünkü aynı durumdayım. kalbim sıkışıyo ve bahar gelmiyor. sen güçlü bir kadınsın ve desteyenlerin çok bunuda atlatacaksın ve umarım bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte atlatacağız kuzu. Birlikte.. Hiç kıyamam sana... Sımsıkı, ama sımsıkı sarılıyorum sana.
      Hiç bir şey için sıkma kendini. İçinden ne geliyorsa onu yap. Bağırmak istiyorsan bağır avazın çıktığı kadar. Sarılmak istiyorsan, sarıl canının istediği kadar. Herkesleri dinle, ama sonunda içinden geleni yap. "Kim ne der"'i takma, ama seni cesaretlendirenlere de kulak as. Sakın hiç bir şeyi üstüne alınma, bunlar senin yüzünden değil. Ve güven. Başımıza ne geldiyse, hepsi bir şey öğrenmek ve büyümek için.
      Seni çok seviyorum. ❤️❤️❤️❤️❤️

      Sil
  6. Bende seni çoook seviyorum ve hep mutlu ol istiyorum. 😘

    YanıtlaSil
  7. Sen muazzam bi kadınsın. Işığın hem seni, hem de çevreni aydınlatıyor ve eminim çok yakında daha parlak olup, gözleri kamaştıracaksın ✨

    YanıtlaSil
  8. Canim benim, güzel Bikinim..
    Hayat zorluklariyla biraz bizi yorsada üzsede yinede vazgecmeyelim umudumuz hep var olsun..Seni cok seviyorum! Iyi ki varsin Bikinim! Seninle insallah tüm zorluklari asmayi diliyorum..Cok üzgünüm su aralar, aynalardan özellikle tartidan kaciyorum adeta..Kendimi hic begenmiyorum ki en kötüsü de bu:/ ama yinede bunu da yasamam lazim sanirim, insallah cabuk gecer bu hallerim. insallah bu sürec cabucak biter.
    Sevgiyle öpüyorum seni! ❤️❤️❤️❤️
    nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmmm şeker...
      Sana hemen, OSHO'nun "Beden ile Zihni dengelemek" kitabını önereceğim. İçinde meditasyon CD'si de var. Çok iyi gelecek. ;-)
      Beni haberdar et... ❤️❤️❤️

      Sil
  9. Sevgili Bikini; blogunu yeni aldığın koşu ayakabıları, smoothiler, planklar, incelten yogalardan beri takip ediyorum. Disiplinine, motivasyonuna, enerjine hayranım! Tara Stiles'ı sayende tanımış oldum :) İnsan vücudu ne kadar enteresan. Ne kadar da ani değişimler geçirebiliyoruz, hem psikolojik, hem fiziksel, akıl almıyor. Hele şu hormonların yapabildikleri... Menopoz durumunda ben de çok üzüldüm. 20li yaşlarda bu konuyla haşır neşir olmak beni çok ama çok etkilemişti. Seninle birlikte ilk defa başka birisinin de yaşadığına şahit oluyordum. Ve, bu son yaşananlar... Bir yalanın ortaya çıkması durumlarında kendi kendime "İyi ki şimdi öğrendim. Bundan 1 saniye bile fazladan kandırılmadığım için şükürler olsun." derim. Sana da tavsiye ederim. Senin de yazdığın gibi, çevrende çok güzel insanlar var. Her şeyin üstesinden gelebilirsin. Sen çok güçlü bir kadınsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cannımmssııııınnnn...
      Kulağa çok tuhaf geliyor ama, hala travmanın izleri olsa da, galiba bu da bana iyi geldi. Tek başına kalmak da, yaşamak da, çok güzelmiş. Hayata bambaşka bakıyorum. Kendimi çok güçlü hissediyorum. Sadece kendi önceliğimi düşünmek ve tek başıma karar almak, öyle iyi geldi ki.
      Hayat, o kadar da ciddiye alınacak bi' şey değil galiba. Andan keyif almak...
      Kocaman öpüyorummm seniiiiii... ❤️❤️❤️

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...