28 Mayıs 2017 Pazar

Egosuz Bayramlar!


Önümde kapılar açılıyor. "Buyurun Prensesim." diyor.
"Ne yemek istersin?", "Senin için şarabı da sevebilirim.". Mum ışığında akşam yemekleri...
"Huzur'unu çok özledim. O minik ellerini de."
"Sana bunları nasıl yaptım? Aklımı yitirmiş olmalıyım!"
"Seni bu kadar üzdüğüm için, kendimi affetmeyeceğim!"
"İzin ver, beni tekrar sevmen için elimden geleni yapayım."


Q Lounge - D-Marin Göcek


Bu benim danadan, böylesine itiraflar, bunca nezaket, incelik???

Bende Ego tavan!

Ortam zaten şahane... Nasıl keyiflerdeyim, sorma gitsin...




D-Resort Göcek Mayıs 2017





D-Marin Beach Göcek Mayıs 2017



Sonuç: Bayramda, baş başa bir tatil daha yapacağız. O zamana kadar da flört-ing. ;-)





O değil de, yine sahillerde olacağız. O göbekten, yanlardan ve en korkuncu da sırttan fırlayan yağlarla, o sağlıktan çok uzak vücutla, deniz, kum, güneşlere akamam! Yooooooooo... Toparlanacak o bölüm!!!

Yanlış anlaşılmasın, ben her halimle dünyanın en seksi hatunuyum, o ayrı da, 90'lık olduğumda da o sağlık dolu çekicilikte olmak var.


Nasıl da konu kendime döndü?! Süperim. 
Her zaman, her yerde, her koşulda, her şekilde; ÖNCE BEN! ;-)
Efendim? Bencillik mi?
Kendini sevmeyen, kimseleri sevemez!
Ayrıca sen kendine bakmazsan, kimseler de sana bakmaz!



Yaw, insan depresyona girince bir erir, kilo verir. Yok anam, bana her şey yemek için vesile:

"Aldatıldım, öfkeliyim, geberticem; ama dur önce bir yiyeyim içeyim...
Sürünüyor pislik 5 aydır, yalvarıyor. Ohhh keyiflendim, dur bir şeyler yiyeyim içeyim...
Çok stresteyim, aman yiyeyim içeyim...
Pek mutluyum; aman yiyeyim içeyim...
fi'nin 9. bölümü çıkmış; aman yiyeyim içeyim...
Bu memleket ne olacak?; aman yiyeyim içeyim...
Mevsimleri de bozduk, yaz gelmiyor; aman yiyeyim içeyim...
YİYEYİM de İÇEYİM!!!!"

Bu nedir?!!!!

Oran da sarkar, buran da!!! Bırak 90'nı, 60'ını göremezsin, ben sana diyeyim!!!!!!

Ne oluyorsa, akşam hava kararınca oluyor! Gündüz saati, iş yerinde, ofiste, iyi hoş, ala her şey, ev gelip, hava kararınca, canavar çıkıyor içimden. Masumca başlayan, hazırladığım dip sosa bandığım Çengelköy salatalıkların yerini, bir anda, beş parmağımla ağzıma tıkadığım cipse, ne zaman bırakıyor, anlamıyorum!!! Karanlıkla birlikte "karbonhidrat"'a susamış bir kurt kadına (ayı desek daha doğru olacak) dönüşüyorum!

Kendine not: Yalnız Bikiniciğim, hayvancıklara çok ayıp ediyorsun. Haklarını pek yedin şimdi. (Her şeyi ye sen zaten!). O hayvancıklar sadece acıkınca yer bir kere. Doyunca da bırakırlar. Senin tam aksine, onlar bedenlerini dinleyebiliyorlar.




Bütün ofisi sen gaza getir, herkesler cillop gibi sağlıklı beslenmeler, aktif yaşam hareketlerinde olsun; sen akşam eve gelince sapıt, kudur! Ve tüm mesele de şu akşam akşam ne yeyip içtiğinde ya!!!! Hele hele bunca hormon dengesizliği (insülim, tiroid, östrojen) yaşayan sen için, bu resmen bir intihar!!!

Akşam yemeğini, düşmanlarına bırak.
- Çin Atasözü


Bir insan kendini bu kadar sabote edebilir mi?!!! Sabote etmek deyince, şimdi çaktım! O beni sapıttıran, kudurtan, yolumdan alan, beni sabote eden, içimdeki düşman, EGO'dan başkası değil! O çok fazla endişelerin, korkuların, acıların kaynağı iç sesten, bahsediyorum. Değişim onun için belirsizlik demek olduğundan, "ben böyle rahatım." diyor ve engel oluyor. "Başaramazsam" korkusu var. Kurban rolünü sever. "Kabul edilmeme", "sevilmeme" endişesi...

Bilinçaltında neler dönüyor neler?! Aslına bakarsan, egonun kötü amacı yok. Seni "aklınca" korumaya çalışıyor; tehlikelerden, öğretilerden, algılardan!!! Toplum kuralları, inançlar bir yandan, kendi yaşadığın travmalar diğer yandan... 
"Kadın olmak" başlı başına bir "tehlike" bizim toplumda zaten. Ego, seni korumak için, "çekici bir kadın" olmaktan uzaklaştırıyor belki.
Çocukluğunda tek ilgiyi hastayken gördün, o yüzden ego bedenin iyileşmesine izin vermiyor belki. 
Ha, doğal döngün olan adet döneminde "kirli" sayıldığın için, bedeninden uzaklaştın, suçluluk hissettin. PMS'lerin sebebi de budur belki.

O kadar çok şey yaşıyoruz, o kadar çok şey taşıyoruz ki... Sadece çocukluktan gelenler olsa yine iyi, genetik miras, özellikle anneden gelenler, üzerinde yaşadığımız topraklardan aldıklarımız... Ego, hangisi ile nasıl baş etsin? Ona bir yardım eli uzatmak gerek.






Yoga, meditasyon; işte tam da bu işe yarıyor: O seni sabote eden, farkında olmadığın, negatif iç sesin farkına varmanı sağlıyor. Sessizlik içinde, o düşünceleri uzaktan izliyorsun. Bir bakıyorsun aslında güvendesin. Ne endişe edecek, ne de korkulacak bir şey var. Derken, kendini sabote eden o düşüncelerden özgürleşiyorsun. Bedenin bilgeliği de mucizeler yaratmaya başlıyor. Seni destekleyen iç motivasyona da kavuşuyorsun. 





Velhasıl, ben bile bunları unutmuşum işte. Ego, dramaya bayılır. "Değersizim"'e de tutundu mu, seni al aşağı eder. E biz de azcık kapılıp gitmişiz demek ki.   

Şuanda vardığım bu farkındalık ile bir aydınlanma anı yaşıyorum.
Koşasım geldi resmen.

Sabahları, meyvelerimi, öğlen dev salatalarımı ve akşamları da yeşil sebze sularımla, coşarım şimdi.
İşten eve gelir gelmez, önce meditasyona oturur, sonra da doğruca planka geçerim.
Biraz yürüyüş eklerim belki.
Sassy Su da iyi gider.
Akşam yatarken de elma sirkeli alkali.
Uyanınca sabah yogası da yaparım, hani.
Sabah akşam güzellik bakımlarım...

Ohhh be, kendime geldim.





Kilo: 60,4
Bel: 73 cm
Bayram'a var 26 gün.





12 yorum:

  1. umarım bu sefer her şey yolunda gider. pişman olmuş ama kalben buna inansın, seni bi daha üzmesin inşallah. bi de akşam yeme sorunundan ben de muzdaribim kahvaltı-ara öğün- öğle yemeği şahane, dengeli ve sağlıklı. akşam 4-5 oldu mu ne yeseeeem diye aranıyorum. halbuki bir dönem 3.5 kgyu yalnızca akşam 7den sonra bir şey yemeyerek vermiştim. Ama en azından kimyasal şekeri tamamen bıraktım! O bile çok fark etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim Canımcım, şeker meselesi çok mühim.
      Gel biz birlikte, şu akşamcılıktan da kurtulalım. Haftada bir, iki de izin verelim. Flört meselesi var malum. :-)
      Kocaman öperimmm. ❤️

      Sil
  2. Canim Bikinim! Cok sevindim, insallah hersey güzel kalbinin diledigi gibi gerceklessin..Her kim ve ne mutlu huzurlu ediyorsa o yaninda yer alsin..Sen en iyilerine en güzellerine layiksin!
    Bende kilo alma maalesef cabuk ama verme öyle zor ki..ramazan nedeniyle biraz verdim saniyordum ki aslinda su kaybi oldugunu düsünüyorum..ama en önemlisi moral ve saglik; gerisi kendiliginden sanki oluyor..
    seni cok seviyorum!
    sevgiyle kucakliyorum!❤️❤️
    sevgilerle, nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen benim canımsııınnnnnn. ❤️❤️❤️
      Ve aynen kuzu; bir akşam sapıtıyorsun, ertesi gün 1 kilo fazlasın. Sonraki 3 gün uğraş dur.
      Sağlık olsun Nil'im.
      Ben de seni çok ama çok seviyorum. ❤️❤️❤️

      Sil
  3. Canimsin! Bikinim, iyi ki iyi ki varsin! Seni 6 yil önce hamileligimin son ayinda ve aldigim kilolarin (ödemmis aslinda) ; insanlarin negativ yorumlarindan bunalmisligimda tanimistim ve her yazini okudugumda gülümsemisimdir mutlaka. Sen cok özelsin, cok baskasin, cok icten ve samimi bir o kadar kalbin öyle güzelki. Insallah Allahim o güzel kalbinin diledigince güzel seyler cikarsin karsina, tüm dileklerin kabul olsun! Bikinicim hala o hayal ettigim 56-57 kilolarda degilim ama 36 yasindayim inanirmisin bu yasima kadar hep sikayetciydim ama son zamanlarda kendimi böyle sevmeyi ögrendim. 56 degilde 1,70 boyumla 66 kiloyum :) ama mutluyum kendimle. Bunun bir parcasi da sensin, senin positiv enerjin, motivasyonun, kendine özenin bana isik oldu..
    Insallah bir gün karsilasmak dilegiyle, yüz yüze tanismayi da öyle isterdim ki seninle.
    Cok ama cok öpüyorum, güzel bir yaz harika musmutlu bir tatil diliyorum Bikinim!
    Sen herseyin en özeline, en güzeline layiksin unutma olurmu?
    sevgilerle, nil

    YanıtlaSil
  4. Selam bikini ben ece seni üç yıldır takip ediyorum birbirimize çok benziyoruz senin yazdıklarında sanki kendimi görüyorum gibi hissediyorum. Eşinle yaşadıklarına çok üzüldüm ama affetmek özgürleştirir o da kıymetini anlamıştır zaten . Üzülünce çok yeme olayımız benziyor benim çok iştahım yok ama duygusal açlığım var üzülünce yalnız kalınca fast food dondurma cips vs yemek istiyorum. Üzüntü depresyon sana da bana da iyi gelmiyor o yüzden hep mutlu olalım sağlığımız için. Yalnız seni çok merak ediyorum bi resim yüklemen münkün mü acaba bir de günü gününe yaz bikini lütfen bazen aylarca yazını bekliyorum. Seni seviyorum ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel söylediiinnnnn! Mutlu olalım kuzuuu, sağlığımız için. Kocamannnn öperimmm... ❤️❤️❤️

      Sil
  5. Yaa Bikini
    Herşey güzel hoş da şu bel bölgesini ne yapacağız 😐 her yer gitti eridi bitti şu bel kaldı bende . . Yardım et bana yoksa senin çıktığın şu depresyona ben gireceğim en kalicisindan 😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😂
      Çare:
      - Alkali beslenme
      - Dinner Cancelling
      - Yoga
      - Bikini versiyonu Plank
      - Uyku
      - Mutluluk
      😉😘❤️

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili bikini, öncelikle Paulo'nun Simyacı kitabındaki Müslüman'a döndüğünü bilmeni isterim.
    Kitapta o Müslüman, hayat amacının hacca gitmek olduğunu söyler ancak parası olmasına rağmen bir türlü gitmez. Simyacı ona neden gitmediğini sorunca da, başka tutunacak hayat amacının olmadığını söyler.

    Bu bloğu ilk keşfettiğimde 5 kilo fazlası -63kg- olan, 170 boyunda bi kızdım. Senden aldığım enerji, internetten gördüğüm hareketlerle 56'yı bile gördüm. Tabi daha sonra fazla ''çırpı'' olduğumu farkedip 58'e çıktım.

    Demek istediğim şey, insanlara ilham dağıtırken kendin neden bu maceranı tekerrür ediyorsun, yoksa bu kilo verme yolculuğundan kendini alamıyor musun?

    Sevgilerle, gamze.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O değil de, iyi ki bu blogu açmışım. Bugünlerimde, bunca şahane destek almak içinmiş meğerse. Öyle mutluyum, öyle güçleniyorum ki...
      Erken menopoz inanılmaz zor bir süreç oldu. Beden tamamen değişiyor. Hormonlar seni, bedenini de, ruhunu da çok zorluyor. Aslında yazıyorum bunları ama...
      Herneyse, şeker hastalığına, metabolik sendroma da sebep oldu, maalesef. Bir de tiroid hastası olduğumu öğrendim. Çılgın, deli dirençler işte...
      Her şeye rağmen, üzerine sigarayı da bıraktım. Hayatımda yaptığım en güzel işlerden biri daha..
      D ve B12 vitaminlerim de elsik çıktı, iyi mi?
      Ve bu çok zor geçen kıştan sonra da, şimdi tatildeyim. Tasasız ve tartısız! 😊
      Ama dönüşte, şahane planlarım var tabi... 😊😘

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...