Pages

23 Haziran 2015 Salı

Çok fena dirençlere gelmişim!!!


Prof. Dr. Dahiliye amcama göre de turp gibiyim. Hayır bileydim, kanımdaki vitaminleri mineralleri ölçeceğini, ona hepsinin optimal olduğunu söylerdim yani. Onca teste gerek yoktu hani. :-p

Prof. Dr. Kadın amcam kılıklı o da; "Bunlar doğal kilolar. Biraz dikkat ettin mi, verirsin hepsini.". Yemek günlüğüm, Instegram hesabımı açıp, yediğimi içtiğimi dökesim geldi önüne de, neyse şimdi.

"Böyle de güzelsin." tatlılığıyla da bitirmiyorlar mı konuşmayı, bir şey de diyemiyorsun ki.


Ayrıca, bence de, kadın vücudu her hali ile güzel. Bizzat şuraya yazmışlığım var.







Amma ve lakin, o dolgun hatlar da, ince bir bel ile çekici. O seksi WHR=0,70 oranlı olanı (detaylar için tıkla) yani. 
Dahası, "sağlıklı kadın"'ın tıbben tanımı da, tam da bu.







Şaka etmiyorum. Bel bölgesinin yağlanması, iç organlarının da yağlanması demektir, ve hele hele kadın için çok tehlikelidir, ölümcüldür.



Aldım soluğu Bayan Prof. Dr. Endokrinoloji'de.

Durum şu:


  1. Ne kadar hormon terapisi görüyor olsam da, ki ben bir ara onu da bıraktım, gerçek östrojenin yerini alamıyormuş bu sentetik hormonlar. Bedeni kandırmaya yönelikmiş bu terapiler. Östrojenin azalması ile vücut daha az yağ yakmaya yönelmek ile kalmayıp, yağ yapan pis bir enzimi de harekete geçiriyormuş. Adı ALDH1A1 olan bu sinsi enzim, en tehlikelisi olan iç organlar etrafında yağ birikimlerine sebep oluyormuş.
  2. Ve maalesef bu yağlanma, bende, Tip 2 Diyabet'e, İnsülin Direnci, (Karatay Teyzemin ekleyeceği üzere) Leptin Direnci yani (Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın tanımıyla) Metabolik Sendrom'a yol açmış.
  3. Bunlar yetmezmiş gibi, Tiroid ultrasonunda çıkan, çeşit çeşit nodüller. Tam 24 tane. 2 tanesi biraz büyük gibi ama, neyse ki, şimdilik bir biyopsiye gerek yok. Yakın takibe alacağız.
  4. Kan testlerini inceleyince de, ne görelim?! Meğer bende Haşimato hortlamış. O da yetmemiş, Tiroid hormonları hızını düşürmüş, Hipotiroidi hastası da olmuşuz.



Daha başka kilo yapan hastalık var mı bilemedim!!! Tam başlayacağım isyanlarıma, sövmelerime, hatta dümdüz saydırmalarıma, ağzım dolu dolu, içten içten böyle; garip bir rahatlama düştü içime.

Tüm bu yaşadıklarımın, sebepleri çıkmıştı artık ortaya...


  • En sağlıklısıyla besleniyor olsam da gittikçe artan kilo ve yağlanma,
  • Dinmeyen ödem ve şişkinlikler,
  • En şahane uykuları alsam da, geçmeyen, süründüren yorgunluk, halsizlik, isteksizlik hali,
  • Karbonhidrat atakları, tatlı krizleri,
  • İlaca bile inat eden kabızlık,
  • Şu sürekli "Burası çok soğuk"'lu üşümeler,
  • İncele incele sürekli kırılan, artık oje sürülemez olan tırnaklar,
  • Baş ağrısı, kas krampları...



Sonunda...
Ne ile savaşmam gerektiğini biliyorum artık...


Yaz üstü gelmeyeydi hepsi üst üste, iyiydi de...
Neyse...








Şimdi, hiç zaman kaybetmeden;






  • En pembe GI ile beslenme zamanı...
  • Meyveye bir süre tamamen ara versem iyi olacak.
  • Hatta, tahıldan da uzak durayım.
  • Leptin dostumuz en şahanesiyle çalışsın diye erken akşam yemeği...
  • Tüm bu dirençleri kırmak için, akşamları en az 40 dakikalık yürüyüşler pek pek mühim.
  • Sabahları Surya Namaskar hormonlara şahane geliyormuş, onsuz güne başlamayayım.
  • Hatta iyicene yogaya vereyim kendimi... Öyle ya, beden ile bağlantıyı kopardık sanki...








Zati, tüm bu dirençleri de aşarsam, tarihe de geçerim herhalde. Kitap da çıkarırım üstüne: "EN ALAYLI İNCELME UZMANININ TÜM SIRLARI" diye. :-p
E ben gideyim o halde...









26 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım... Teşhisler konulmuşsa süper. Şimdi sen bu duruma göre kurtarma planı yapar işin içinden çıkarsın...
    Beni yogaya bulaştıran sensin... Tara ile tanışmam senin sayende oldu... Hareket bize bol eksileri getirecek inşallah... Seninle tanıştığımda diyetimin tam ortasında ne yapıcağımı bilemeyen ve 60 kg da takılmış bir Burcu idim. Dün dabah itibari ile 52.4 üm ve bunu uzun vadede yazılarına borçluyum...
    Çok geçmiş olsun canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süüüüppppeeeeerrrrsiiiiiinnnnnn seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnn BURCUUUUUUUUUUUU...,
      Helal olsun. Bana da nasıl moral oldu...
      Ömürlük 52'lerde hep kal e mi.. ;-)
      MUUUCCCCKKSSSSS... <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Sil
  2. Gecmis olsun canim....Bunlarin üstesinden de gelecegine ,kontrolü ele alacagina eminim...Bu hormonlardan cektigimiz nedir ki?

    1.Dünya Yoga günü Istanbul' da da kutlanmis, Bikini' de aralarindadir demistim...Surya Namaskar 'a ara vermistim ,oglumla Plank yapmaya baslamistik,araya hastaliklar girince kalivermisti... Yeniden baslayalim, saglik icin inadina...

    Kolayliklar diliyorum, sen basarirsin.Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık için inadına Aşkımmmmm... ;-))))))))))))

      Sil
  3. günaydın Bikiniciğim,
    Duruma sevindim demek ne kadar doğru olur bilemedim ama? en azından sebebini öğrendiğin için galiba çokkk sevinçliyiz.... eğer burden da bir bikini olursa tarihe değil yüzyılın satış rekoru kıran bolgerı olursun... herşeye ragmen garantili bikini olunur :)) yılmadık ayaktayız.... bana da umut olduuu durmak yok devam :)))
    sevgilerrrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersin sen ama ya Tülayyyyycığıııımmmm.. "Garantili Bikini olunur"''a BAYILDIMMMM ve de şahanesiyle gazı da aldıııııımmmmm... ;-))))))))))))
      En kocamanından öptüyorummm seniiiiiiiiiiiiiiiii... <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Sil
  4. canım Bikini'm hipotroidliler kulübümüze hoş geldin, 26 yaşıma rağmen ben 9 yıldır bu hainle uğraşıyorum=( ilk teşhis konmadan 20 günde 6 kilo almışlığım bile var. Doktorlara göre ilaçlarını düzenli kullanırsan vücudun normal çalışıyor ama inan öyle değil zayıflayabilmek için normal metabolizmaya sahip insanlar 1 emek veriyorsa ben 100 emek vermek zorunda kaldım, başardım mı başardım ama en ufak bi ayy canım şunu istedi yiyeyim demem hooop +1 olarak geri döndü. çok konuştum ama sakın pes etmek diye konuşuyorum spor yapacaksın, yediklerine çok dikkat edeceksin ama belki o hafta sadece 100 gr vereceksin, bunu gördüğünde sakın pes etme- ki en başından beri sıkı takipçinim ve senin nasıl mücadeleci bir yapın olduğunu biliyorum ama bu hipotroid çok hain- sağlıklı olmaya ve yavaş da olsa seni terkedecek kilolarla savaşmaya devam=)) bi deeee kitap yazarsan en mükemmelinden bestseller'a çıkar ve buradan seni tanıma fırsatı bulamayıp ışığından yararlanamayan nice insan da sağlıklı yaşar sonuna kadar seninleyiz Bikini'm=))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmmmmmmm Aşkımmmm... Bana destek olmak için kendi özelini anlatıyorsan, sen "pes etme" diyorsan, hayatta etmem...
      İyi ki varsınnnnnn... <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Sil
  5. Bikinicim, kabızlık için ne kullanıyorsun veya öneriyorsun? Malum kilo vermeyi çok zorlaştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeciğim, gün içinde mutlaka bolca çiğ yeşillik lüpletmeli. Aman sağlıklı yağları da eksik etmemek lazım. Aman en az 2-2,5 litre mutlaka su içmeli. Ben 3 litre hedeflemeye çalışıyorum, günlük.
      Bir de, akşam yatmadan önce, elma sirkeli bol su ile probiyotik complex ve magnezyum desteği alıyorum.
      Çok sevgiler...

      Sil
    2. Teşekkürler ederim yanıt için. Psylium fiber kullandım bir dönem. Başta işe yaradı sonra alışınca bağırsaklar yine sorun yaşıyorum. Genetik bizde bir de. Probiyotik de kullanıyorum. Ama biz bütün sorunlara rağmen kilo vereceğiz hep birlikte.

      Sil
  6. Sevgili Bikini abla, ben aslında uzun sûredir seni ve yaptıklarını heyecanla takip edıyorum. Senin her şeye rağmen hep motive olduğunu ve kilo verip zayıfladığını gördükçe ben bile mutlu oluyorum ve acaba ben de yapabilir mıyim dıye düşünûyodum. Yazilarini ve yorumlara verdiğın cevaplari gördükçe keşke yakınımda olsaydı diyorum. Bugün bu son yazını okur okumaz bu yorumu yazmaya başladım.
    Ben 16 yaşındayım, boyum 154 cm ve 70 kiloyum. Sekiz ay önce tırnak zayıfkaması için doktora gittim ama kan sonuçlarımda insulin dırenci ve haşimato tiroid çıktı. Böylece her akşam hıç ders çalışamadan uyuya kalmamın, ufak bir iş yaptığımda hemen yığilip kalmamın, sırf kilo alıcam diye ailedeki benden zayif kardeşimin yediklerinin çeyreîni yeneme raîmen durmadan şişmemin hatta ara sıra yoklayan kalp sıkısmalarımın sebebini anlamış oldum. Ama doktorumun dediğine göre fazka kilolarimdan kurtulup bi kez daha test yaptısmam ve tiroidimden emin olmaları gerekiyomuş. O yûzden de bana metabolizmamı kendine getirecek ilacı yazmıyorlar. Ama bu tiroid ve insulin direnciyle tek başıma mücadele edemiyorum ve her doktora gittiğimde ayni şikayetleri belirtmeme rağmen, doktor da ilaç yazmamakta kararlı. Ayrıca yüzüme bakıq yine bir kilo bile verememişsin deyhp imalı imalı mimikler yapıyo. Bugün senin de ayni dertten muzdarip olduğunu öğrendim ve bikini abla yine motivasyonunu bozmamış diye çok sevindim. Bundan sonra yaptıklarını daha da dikkatli takip edicem ve ben de uygulamaya çalışicam. 11. Sınıfa ince bi kız olarak başlamayı gerçektn cok istiyorum. Öğretmenlerden bile kilomla ilgili konußankar oldu ve belli etmesem de çok kırılıyorum artık. Doktora son gittiimde odadan sinirlerim bosalip ağlayarak çiktım. Ve bu zayıflama işini kendim halletmeye karar verdim. Tabi ki senin de yardımlarınla.:)) neyseki çok hnce kemikliyim ve vucut tipim kum saati olduğu için kilomu fazla belli etmiyorum. Ama artik kiyafet seçmek tam bi işkence oldu. O yüzden lutfen kır şu direncleri falan da bana da örne ol :)) her şey için teşekkürler bikini abla :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Aşkım... Şurada olsan... Sana sımsıkı sarılasım geldi.
      Bir yolunu buldum sanki...
      Gel gidiyoruz, birlikte... ;-)
      Çok öpüyorum seni... En kocamanından... <3 <3 <3 <3

      Sil
  7. Yaaaa ben senin nu hiçbir sorunu takmayışına ba-yı-lı-yo-ruummmmmmmm
    Onca işin gücün derdin arasında bizim mesajlarımıza cevap vermene has-ta-yımmmm(ben ona resssssmen aşıııığıııımmmmmmmmmmmm)))
    Sana bol bol dua edicemm inşallah bu problemlerin üstesinden geleceksin, her şey istediğin gibi MUHTEŞEM olacak!!!!!!! Hak ettiğin gibi ))))))) seni çoooooooooooooooooook seviyorummmmmmmmmmmmmm

    Bikiniciğim maalesef ki yaklaşık 6 ay içerisinde 15kilo aldım(((((((((((üniversitede ilk yılımdı, aileden uzakta..yalnız hissediyordum ve kendşme yaptığım bu kötülüğü şimid fark edebiliyorum…. Önceden 55kg iken şimdi 70 kiloyum, eskiden üst bedenimde olmayan yağlanma şimdi her tarafımı sarmış durumda… resmen kalın bir tabakayla yaşıyorum: (((( 5 gün oldu eve geleli ve hemen aklıma geldin, hızır gibi yetiştin bana…<33333 5 gündür her gün yürüyorum, spor yapıyorum, karbonhidratı az beslenmeye çalışıyorum, akşamları yemek yemiyorum… fakat 5 gündür hiçbir incelme göremeyince moralim çok bozuldu………….pes etmemeye çalışıyorum ama çok canım sıkkın sanırım bende bir de insülin direnci var: ((
    evde kondisyon bisikleti, stepper veya koşu bandı almama ne dersin??? Bacağı daha da kalınlaştırma olasılığı var mı bikiniciğim acaba sana bir sormak istiyorum bu soru gerçekten çok saçma fakat internette gezindikçe kafam o kadar karıştı ki her kafadan ayrı bir ses çıkıyor… bu 3 ayda incelmek istiyorum 10-15 cm kadar imkansız değil biliyorum ama biraz desteğe ihtiyacım var sanırım..
    seni çoooooook seven bir 18lik : )))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım 18liğimmmmmm... <3 <3 <3 <3
      Mutlaka şu yazımı okuduğundan emin olmak istedim. Tüm link detayları ile iyicene incelemeni istiyorum.
      İNCECİK olmanın 11 ALTIN kuralı! http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/05/incecik-olmann-11-altin-kural.html
      3 ayda o 10-15 kilo kolaycana gidecek. Hem de en önemlisi olan sağlıkla...
      Ben de seni çok seviyorum... <3 <3 <3 <3

      Sil
  8. geçmiş olsun bikiniciğim espirin gerçek olur kitabın çıkar yakında :)

    YanıtlaSil
  9. Her şey üst üste gelmiş bikinim ama moral bozmak yok! Hedeflediğin beslenme düzeni daha önce uyguladığın şeylerdi, yine yapabileceğine inanıyorum. Hem sen 56-57 olsan bile gayet güzel çok kasma kendini lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlişkommmmmmm... <3 <3 <3
      Nasıl destek verdin bana, anlatamam...
      :-*****************

      Sil
  10. 14 yaşımdayken kondu bana hipotiroidi ve insulin direnci tanıları. Kontrol altındaydılar ama yine hortladılar. Kırılınca kırılıyor bu dirençler! El birliğiyle enerjilerimizi birleştirirsek kırılıverirler biz de incecik günlerimize geri döneriz! İyi ki varsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senle olduktan sonra, biz her türlü incecik oluruz yine Canımmm Tansummmm... <3 <3 <3 <3

      Sil
  11. Ben sizi her sene bunalımdayken bi takip ediyorum sonra unutuyorum, b12 eksikliği miii alzhemier mı bilmiyorum :)) insülin direncim yok ancak reaktif hipoglisemim var. Hashimotom yok ancak anti tpo oranım normalden biraz yüksek.. yani hiç bir şey değilim( şeker/hipotiroid vs) ama her şeye adayım bu anlamda :/ şu enerji işi için bi takviye yok mu ya? yani onu kullanıyosun ve çok enerjik oluyosun diye.. yemekten değil uyumaktan kilo alıcam :)) hareket etmeye üşeniyorum, yapınca da pert oluyorum. içsel olarak çok gaza getiriyorum kendimi de fizyoloji diye de bişey var :/ ramazanda ekmek şeker tüketmeyip kilo alan türünün tek örneğiyim heralde. yiyip kilo almayan üstelik verenleri dövesim geliyor :)) bir çare lütfen..ha bir de endokrinolog tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Herkese geçmişler olsun bu arada.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili bikini; blogunu bir suredir severek takip ediyorum. Benzer problemlerle ben de yillardir ugrasiyorum.Hormon duzensizlikleri, metabolik hastaliklar ve tabii surekli kiloyu kontrol alrinda tutma cabalari. Tam umudumu yitirmeye basladigim bir zamanda nefes terapisi ile tanistim. Bana cok iyi geldi. Metabolizmam hizlandi, toksinlerden ve odemden kurtuldum. Daha az cabayla kilomu kontrol edebildim. Denedin mi bilmiyorum ama denemediysen arastirmani ve bir kac seans denemeni cok isterim. Sevgiler ve kolayliklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracığım, hemen yogaya da başla derim. <3 <3 <3

      Sil
  13. merhaba bikiniprojesi. bu postta yazdığın bütün hastalıklar bende mevcut. haşimato, insülin direnci vb.. doktorumdan yeni öğrendim. sonuç, spor mu yani? :) sürekli kilo almaya devam mı edicez ben anlamadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ yan kolonda, yukarı doğru çıkarken, "HER ŞEYLERİ ÖZETLEDİĞİM O YAZI; MUTLAKA OKU DERİM. İNCECİK olmanın 11 ALTIN kuralı!"'yı tıkla. Tüm link detaylarını da mutlaka incele ve tekrar buraya dön şeker. ;-)
      Bu arada, spor değil Yoga ve yürüyüş. ;-)
      Çooook öpüyorumm seniii.. <3

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..