26 Ocak 2014 Pazar

Metabolizma! Tam gaz ileri!

Yavaştan iyicene güç kazanmaya başladım hani.. Geçen haftanın "Her daim Aktifim" şahane eğlenceli vallahi.. Dişlerimi fırçalarken, boşuna zaman kaybediyor muşum! Ofiste öylece oturmaktansa, yaz bahçemle uğraşır havaya soktum kendimi.. İçilen suların, adım atmaya yansıması da, şahane doğrusu! Hele hele o en az 1'er saatten oluşan sabah ve akşam trafikleri muhteşeme döndü ya! Şu bitmek bilmez çare arayışlarınla, sen çok yaşa #Bikini :-DDDD

Bir de hastasıyım senin Tara Stiles. Bu Crow neymiş arkadaş?! Yapana kadar çalışmaya devam.

Bu hafta, sağlıklı protein'e de odaklandık mı, en şahanesiyle kankamız olur bu bazal metabolizma.. ;-)))

Şimdi, ideal kilomuzu bir şuradan tekrar hesaplayalım. Hmmmm 47! Amanın 47 mi????!!!! Daha çok varmış yaaaaa! Tabi, bu ara pek ölçülüp biçilmiyoruz. Gerçi malum kadınsal döngü haftamızdı! Hiç ölçülür müyüm? Deli miyim ben, durup dururken moralimi bozayım.. Ama zira tanıdım artık bedenimi.. 53 kilolar ve 67 cm'li bellerdeyim.





Döneyim ben günlük protein ihtiyacımı hesaplamaya:

Yaş, malum 30 üstünde, dolayısı ile 47 x 1,5 = 70,5 gram

Ohaaa diicem ayıp olacak!! Ama dur, şimdi sağlıklı proteinlerin sadece etten oluşmadığını da pek ala öğrenince, hallederiz diyorum. Koyu Yeşillik sevdam, sağlıklı protein kaynağı olmasıyla, tavan yaptı.

Toplamı eşit dağılımda alacağıma göreeee, 25 gram'a yakın her öğünde sağlıklı protein tüketmek hedeflenmeli!


Kahvaltı:


Sabahın köründe uyanıp işe gidince, ofiste yapılır bir şey lazım. Meyve kahvaltıma, protein işini oturtana kadar ara vereyim.  Tek çare Whey Protein Shake galiba.

Protein: 30 gram



Öğle Yemeği:


Koyu Yeşillikler bulursak müthiş şanslıyız. Protein: 5 gram. 

Aslında Ispanak da çıkıyor da, pirinç niye atılır içine anlamam. Pirinçsiz şahane oluyor halbuki. Kıymalı şöyle.. E yoğurtla da şahane gider. Dur hafta sonu programıma ekleyeyim. Ayy, yoksa, üzerine şöyle yumurta mı kırsam?! Amanın, beyaz peynirli, ıspanaklı omlet de şahane olur..

Et türü bir şeyler ancak 50 gram falan olur. Protein: 12 gram

3 kase minik yoğurt ile Protein: 8 gram


Akşam Yemeği:


İşten çıkmadan bir avuç çiğ badem eşliğinde 2 Activia'mı yiyeyim. Protein: 13 gram

Eve gelince araya bir tane L-Carnitine içeyim.

2 yumurta ile biraz maydanoz.. Protein: 14 gram




Ve ardından, yarım saat sonra, başlasın İncelten Yoga.


Önce 2 dakika Plank'da durayım.




Her yöne 3'er tekrarlı gelsin haftanın yağ yakan Yoga rutini:





Crow çalışmalarımıza devam:







Hava koşullarına bakılırsa, 5000 adımla devam etmekte fayda var.



Metabolizma hızlandırıcı etkisinden faydalanmak için verelim kendimizi Sassy'ye.. ;-)



Dolayısı ile 1x4 tablomuz oluşur şöyle:









11 yorum:

  1. Yine döktürmüşsün bikini :) bu protein Shake veya protein tozunu önerirmisin.genelde protein tozunu veya shakei spordan sonrada alıyorlar.Sen sabahlarımı tavsiye edersin birde bir çok araştırma yaptım genelde kimisi spordan sonra karbonhidrat alımı yapın vs gibi şeyler diyorlar.sporu yatmadan önce akşam yemeğinden sonramı yapıyorsun genelde ben genelde akşam yapıyorum spordan sonra birşey yemiyorum ama yemelimiyiZ.Çok soru sordum ama kusuruma bakma kafam çok karıştı öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spordan önce karbonhidrat,spordan sonra protein en iyisi.Bu konuda "Zencefit" te güzel bilgiler vardi.

      Sil
  2. Bu düzen tamamen hayat şartlarından dolayı, çalıştığımdan. Haftasonu planımı sana anlatayım, o tam şahane olanı.. ;-)))
    Sabah protein dolu bir kahvaltı ve yarım saat sonra önce yoga, sonra adımlar. Bolca Alkali su eşliğinde.. Ardından acıkana kadar da birşey yemem..
    Gelelim hafta içine, şu an planladığım proteinli akşam yemeğimi yedim. Yarım saat sonra yoga yapacağım. O saatten sonra da zaten birşey yenmez! Yenmemeli.. ;-))))))))
    Protein Shake'i de, sabah sabah tüm plazayı yumurta kokusuna boğmamak için, biraz da zorunluluktan, tercih ettim. ;-)))
    Çok öptümmmmm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürlerrr😊 sabah ben muz yiyorum kahvaltı yapmıyorum sence böyle mi devam etmeli yoksa proteinler dolu bir kahvaltı haftasonları mı yapsam bende sende ilk başlarda öyle yaptn sanrm okulda öğle yemeği yiyemediğim zamanlarda protein Shake içerim bazen olur mu ki 🙈 😊

      Sil
    2. Gayet şahane olur kuzucummmm.. ;-)))))

      Sil
  3. Merhaba
    Sana cevabını bulamadigim bişey sormak istiyorum. Aksamlari saat 17.00 den sonra bisey yemiyorum fakat bazi aksam cok acikinca tarçınlı süt içiyorum. Süt neden sagliksiz? Gece 21.00 da süt yerine ne yenebilir?? Geç uyuyorum ondan bazen coUm bulamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Mügeciiiimmm..
      Çok geç yatıyorsan 17:00'den sonra birşey yememek fazla erken olabilir. Yatmadan 4 saat önce son yemeğini yesen yeterli.. ;-)))
      Çok ilginç ve karmaşık bir yiyecek bu süt! İçinde büyüme hormonu var. Sütün ana görevi bebekleri beslemesidir. Bu hormonlar, biz erişkinleri şişmanlatabilir. Hatta sivilcelere, akneye de sebep olur. Bunun dışında, sütün GI'yı düşük olmasına rağmen, insülin salgılamayı etkiler. Hele hele bir de intolerans varsa, yani laktoz'u sindirmek için gereken enzimlerin bulunmaması.. Ki, dünya nüfusunun %75'inde laktoz intoleransı görülür. Bir de maalesef mutsuz inekler konusu var..
      Badem sütü içebilirsin. Yoğurt şiddetle öneririm. Bunun yanında çiğ yeşillikler de şahane olur.. ;-)))
      Çok çok öptümmmmmm...

      Sil
    2. Canimsin seni çoook seviyorum.
      Gerçekten seninle yüzyüze uzun uzun sohbet etmek istiyorum. Çooook öptüm seni.

      Sil
  4. Merhaba,blog sayfaniza su anda baktim.daha yeni kesfettim yani... azimli ve caliskan bir ogrenciyken su anda diyetisyende olan seanslarima gitmeyen ve nedense bir adim atip saglikli beslenmeye baslayamayan tembel bir kisi oldum :) olayini ve amacini ve yolunu anladim.kalori hesabi yapmaman super birsey! Bir tek aldigin desteklerde takili kaldim. Aldigin gnc desteklerin nedir?ve hangi amaclarla aliyorsun bilgi verir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Esracığıııııımmmm.. :-)
      Desteklerin detayı için şuraya bir göz at derim:
      http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2013/10/3-gunde-bayram-kilolarna-veda.html
      Çok öpüyorum seniiii...

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...