23 Şubat 2014 Pazar

20:00'den sonra kapalıyız!

Her şey Çarşamba akşamına kadar şahane gidiyordu, ta ki kapı çalana kadar. Arkadaşlardan kaçsam komşulara yakalanıyorum.

Evet, tüm siz dostlarım, arkadaşlarım ve canlarımla olmaya bayılıyorum, ama bu akşam buluşmalarına bir ara verelim, gözünüzü sevdiğim. Hiç olmazsa hafta içi!

..de haklısınız! Ben de sizi bırakmıyorum.. "Atlayın bize gelin!"'i o kadar çok seviyorum ki... 

Hepsi, anne modelimin, Brothers & Sisters'daki Nora Walker misali olmasından kaynaklı.. ..gerçi, onun tırnağının ucu kadar bile olamam da..


 



Dur bir dakika! Ben daha anne bile değilim henüz.. Yani çok sağlam bir bahanem var! İzin verin, ("siz" derken, en başta sana söylüyorum Bikini!) şu Kitty şeklini bir alayım.





Sonra vallahi geri döneceğim.. Sizsiz yapamam zati.

Olur mu? :-)






Olay şu ki, insülin kandan atılmadan Zayıflatan Güzellik Uykusu harekete geçmez, geçemez! Saat 20:00'den sonra Alkali Su ve bitki çayı dışında bir şey yiyip içmemek lazım gelir. Hatta, saat 17:00 itibari ile pembe GI'lar dışındakilere dokunmamak en şahanesidir.


Önümüzdeki haftanın odaklanılacak, dikkat ve ihtimam edeceğimiz konusu budur:


20:00'den sonra kapalıyız!



Dış kapıya bir "DO NOT DISTURB" notu mu assam? En öncesinden kendime olayı hatırlatmış olurum! :-)







Her şeye rağmen, geçen haftadan daha iyiydin Bikini. 3 gün de olsa her şeylerini yaptın. Gelişme gelişmedir! Bir alkışı hak ettin. ;-)






Sabahları, düzenli egzersiz alışkanlığını edinmek için en iyi zamandır! Gerçekten de onu es geçme bahanen neredeyse hiç yoktur! #SabahlarıSquatYapıyorum 'a başlayalı tam 21 gün oldu! 1 gün hariç, ki onu da ofiste tamamladım, atlamadan, eksiksiz yapabildim.

Hoş geldin sağlıklı alışkanlık!

Yapabildiğin iyi şeylerin üzerine gitmek lazım. Sabahlara bir kaç hareket daha eklemenin zamanı gelmiştir. Adına da "Günaydın Bütünüm!" diyeceğim! Her bir pose 5 derin nefes boyunca durulsun! Bu hafta tek bir tekrar yapar, önümüzdeki haftalarda arttırırız. ;-)


Standing Arm Reach by Tara Stiles


Chair Pose by Tara Stiles


Standing Forward Bend by Tara Stiles

Plank by Tara Stiles


Half Push Up


Up Dog by Tara Stiles



Down Dog by Tara Stiles


Akşam Yoga rutinimiz yine denge üzerine. Benim buna çalışmaya ihtiyacım var! Vücut dengesi, yaşam dengesi demek! ;-)

Yalnız, bu haftanın yogası, gerçek bir incelten cinstendi. Resmen daraldığımı hissettim. Kaslar kemiklere öyle bir sarıldı ki, yer kürenin çekim gücüne kafa tutar, ayaklarımı yerden kesen, mucizevi bir güç misali, yürüyüşlerim başladı. Yaşanarak anlaşılır, fit olma durumudur bu sanki. Ötesi bayıldım. Ben bu müthiş İncelten Yoga rutinini, bu haftanın öncesinde yine yaparım.

Sonra bu haftanın yogasına geçer, her iki yöne dengemi yakalama çalışmalarına geçerim.


Ve haftanın tablosu şöylece tamamlanır:

Bu hafta ile birlikte, Sağlıklı Yaşam Tarzı temel taşlarını bir şekilde hayatıma eklemiş oldum. Hepsinin birer alışanlığa dönüşmesidir artık hedef! O yüzden bu hafta oldukça önemli.


Ve sonrasında gelsin ince ayarlar.. ;-)))


10 yorum:

  1. Ayhh ya ne güzel bir diziydi o :) atlayın gelin hadi diyeni olanlar çok şanslılar çoook :) biz belki şimdi kışa uygun hareket eder ve bu dediklerini yaparsak, bedenimiz kış uykusundayken memleketimize de biraz kış gelir belki hmm canımcanım Bikinim? Haayydiii hooppp başlasın bu hafta o zaman, sımsıcak gülümsemeyle okudum, sımsıcak bir hoşçakal ile gittim ben, seni sana bırakarak :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim bikini'cim :D iyi ki blogunu takip ediyorum. iyi ki sassy su ile tanıştım. 1 haftadır içiyorum ve ölçülerim şu hale geldi kalça 117den 113 e, bel 78den 76 ya göğüs 98den 95 e. boyum 174. kilom 80. aslında belim vücuduma göre inceydi ben sassy suya metabolizmamı hızlandırsın diye başladım. ama sonuç bir harika :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooooolllleeeeeeeyyyyyyy.. ;-)))))))
      Asıl ben teşekkür ederim paylaştığın için... Harika ötesiiiiiiiiii derimmmm..
      Bol bol sağlık getirsin Canımcımmmmmmm..
      Çok öptümmmmm..

      Sil
    2. Cok gecmis olsun, Bikinicigim.Umarim cabuk gecer.

      instagrami özele almissin, daha yakin izleyemiyorum, üzüldüm.Sifalarla öpücüklerimi gönderiyorum

      canim.Muuuckkkkksss!

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim Birtanem.. Şifaların geldi bile, çok daha iyiyim.. ;-)))))
      Instagram özelde değil ya.. Yine de kontrol edeyim..
      :**************

      Sil
  3. Belini cok guzel inceltmissin seni tebrik ederim darisi benim basima :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim TheBlondeStar şeker.. ;-))))
      Bence darısı başına pek yakında.. ;-))))) 69,9 için tebrik ederiiiiiiiiiimmmmmm... ;-))))
      Çok sevgileeeeerrrrrr...

      Sil
  4. Canım bikini! senin blogunu keşfetmem hayatımda gerçek bir devrim!
    Sen her beyaz yakalının sağlıksız ve hareketsiz bir yaşama mahkum olmadığını, masabaşı işiniz olsa da bahanelerin aslında geçersiz olduğunu gösterdin! Seni çok seviyorum :) o kadar samimi ve gerçeksin ki
    Sayende artık öğlen yemeğinde kendimi burger house'lara, pizzacıya, kebapçıya, noodle'a atmayı bırakıp aynı senin gibi kafeterya'ya döndüm. Arabamı evde bırakıyorum, işe giderken veya gelirken en az yarım saat yürüyorum. Alkalı suyumu ihmal etmiyorum. Akşam 7den sonra dükkanı kapatıyorum ve mümkün olduğunca şeker ve "toksik" karbonhidrattan uzak duruyorum... henüz bir hafta oldu ama bir kilo verdim bile :) Üstelik sağlıklı olduğum için çok daha mutluyum. Metabolizmam sağlığa açmış resmen. Dans etmeme ve pilates yapmama rağmen yıllardır 57-60 kg. arasında gidip gelirim, şimdi 56.1:) hedefim ise 50! Neden olmasın??

    Yalnız bir kaç şey sormak istiyorum, Alkol konusunu nasıl yönetmeliyiz? Hiç yok mu? Mecbur kalırsak ne tercih etmeliyiz peki?

    Bir de bel ölçüsü alma konusu feci kafamı karıştırıyor, nereden almalıyız? "muffin top"ımın çevresi akıllara zarar, buraya yazmak istemem, göbek deliği çevresi başka bir şey, belin en ince noktasını bulup ölçersem 74 cm. Peki benim bel ölçüm, şu 60 cm hedeflemem gereken yer neresi oluyor? Çok teşekkürler şimdiden. Gizem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm Gizemcimmmmmm..

      Kendimi okudum sanki bir an.. SÜPER ÖTESİSİİİİİİİİİİNNNN.. ;-))))))))
      En şahanesi o sağlığı hissetmek di mi?
      Ya ama çok mutlu ettin beniiiiiiiiiiiii... Teşekkür ederim paylaştıştığın için.. <3 <3 <3

      Hemencecik soralarına geleyim.
      Alkol sağlıklı beslenme sabote eder. Zaralı karbonhidratlara yönlendirme gibi bir etkisi var!
      Ve kesinlikle de zararlıdır, her türlüsü asitlendirir. Maalesef. :-(
      Öncelikle bunu bilmekte fayda var. Hatta tüm zararlı şeyleri öğrenip, bilinçli olmak şahanedir derim.
      Bira en az asitlendiren gibi gözüküyor. Kırmızı ve beyaz şaraplar daha fazla, en fazla da hard-liquor'ler asitlendirir. Ben kendimi bolca Alkali Su'ya veriyorum, "%100 Malt Candır", "Bir büyük" türlü hallerimde.. ;-))))

      Beli en ince kısmından ölçmeli. Fırsatın olmadıysa burdaki detaylara da mutlaka bak derim şeker.. http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2013/11/bedeni-olcup-bicmenin-dayanlmaz.html

      Hedef 50 olmuş bil.. Bu yaz bizimdir.. ;-)))))))))

      Çooooookkkkk öpüyorummmm seniiiii... :-***********

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...