30 Ağustos 2015 Pazar

Bir gurur duyayım kendimle!


Hiç de korktuğum gibi olmadı. Meğer "Sigarayı BIRAKMIŞ!" destanı öyle bir yayılmış ki, daha ben varmadan, yazlıkçı camiasında (onlar kimler dersen buraya tıkla) bu yazın da kahramanı oluvermişim.

Beni tebrik eden edene... Sarılan sarılana... Alkışlayanlar... "Helal be sana!" diye haykıranlar... "Bana ümit verdin.", "Umut oldun." diyenler... "10 numarasın!" hareketi çekenler...

Kutlayan kutlayana...





Bir ara kuzen, gaza gelip, beni omuzlarına alası geldi de, artık o kadar hafif olmadığımı o an fark edince, "Tamam, tamam." diyerek yavaşça bıraktı.

Benim için o kadar da büyütülecek bir şey değildi oysa. Zira, "Sağlıklı Yaşam Tarzı Manifestosu" (yazı için tıkla) eden birinin sigara içmeye devam etmesi kadar saçma bir hareket yoktu. Körpe gençliğimde, tamamen özenti ile başladığım bu pisliğe son vermekte, geç bile kalmıştım. 

Ve herkesler kutlayınca, o an anladım, ben büyük bir şey daha başarmıştım, esasında. Hem de onca problemin, üzüntünün arasında... En başta, kendim bir kendimi kutlamalı, alkışlamalı, tebrik etmeliydim ya! Hatta, "Dur gel bir öpeyim seni!" :-D
"Affferin kız sana!". ;-)







Konudan haberdar olmayanların "Sende bir başka güzellikler var? Ne yaptın sen böyle?" girizgahı ile, ortak kanı, yüzüme müthiş bir canlılık ve süper bir sağlığın geldiğiydi. O kadar ki, ışıl ışıl parlıyordum sanki. ("Yok artık!" dedikçe dedim de, vallahi de, herkeslerden aynı yönde şahane yorumlar yani. "Vay anasını" sevinçleri, şımarıklığı, kıs kıs ve bolca gülümsemeli...)

Ha o fazlalıklar mı? Aman gayet normalmiş ya. Annesi, teyzesi, bir tanıdığı da, sigarayı bırakınca kilo almıştı. Hatta sigarayı bırakıp da kilo almayan zaten yoktu ki. Tiroidi az çalışmaya başlayan, şekeri fırlayan bile vardı. 6 ay sonra, yavaş yavaş her şeyler yeniden yoluna giriyordu. (Ollley, 1 ay kaldı bu geçiş dönemini tamamlamaya.)


Velhasıl, alınan bunca gazla, bu yaz, tam bir kutlama hal ve hareketleri ile geçti. Coştukça coşuldu...







Kendime 65 kiloya kadar izin vermiştim de, 64,7'de kalmışım. Ohhh maşallah... :-p


De, herkesler "bunlar sağlık kiloları" dese de, pek de katılmamak, hatta kapılmamak lazım geliyor gerçekte. Ne kadar kilo, o kadar kısalan ömür. Hele de kadınlar için. Hayır zati, yapılacaklar listeme şöyle bir bakınca, benim en az 95'ime kadar yaşamam gerek.


13 Ağustos 2015'te 97 yaşına giren, dünyanın en yaşlı Yoga hocası
Tao Porchon Lynch



Bir de; e 40'ıma girmişken, şöyle bir 20'liklere taş çıkartasım var. :-D :-p





Neyse uzatmayayım, çeneyi bırakıp, artık yavaştan toparlamaya bakayım.


Yeniden yola girmek deyince, işe Bikini style ;-) plank challenge ile başlamak lazım gelir. Doğru dozla, öyle bir ateşlemeye başlar ki bedeni, en dip köşesine kadar, "Amanın nereden çıktı bu motivasyon?", "Nasıl da odaklandım ben yeniden doğru yola!" türü sözleri, düşünceleri tekrar tekrar eder olursun.








Mucizeler yaratan bu Bikini'nin Plank Challenge'ına (detaylar için tıkla) çeşitli versiyonlar da eklesem mi ki acaba? ;-)
(Daha düşünürken gaza getiriyor insanı, gördün mü be ya!)





Ahhh, e bir de Su var elbette. Baksana şu yazına; "Sihirli" Alkali Su (buraya tıkla) ve hatta şuna da; Günde 3 litre Su ile 10 Yaş Gençlik (tıkla).



Her şeye yeniden başlamak için tek ihtiyacın bir Yoga Matı ve de şifa dolu Alkali Su... Bu kadar kolay ve basit ya aslında; hatırlayana... :-)


Eureka! ("Hatırladım!" manasında! :-p)








24 yorum:

  1. Ben varım:) inşallah beraber inceliriz. Bende kilo yokta daha ince görünmek lazım kiloma göre fazla gösteriyorum :( şu an aşka geldim başlıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Bikinicim tanımadan sevilen, bazen en yakınımızdan daha çok bizi motive eden insan :) yeni yazın da süper yeni uygulanan kararlar da öyle :) sağlıklı yaşam forever :) İnstagramın hayatımıza kattığı en tatlı şey öperim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı yaşam FOREVER and EVER and ever... :-)))))))
      Muuucckkkssssssssssssss... <3 <3 <3

      Sil
  3. Ah bikini abla son yazını görünce nasıl üzülmüştüm. Hep böyle motive ve öutly yazılar görmek istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen Can mısın? <3 <3 <3 Hatta Muuuccckkksssssssss...

      Sil
  4. Bikiiniiiii harikasınnn, iradene hayranımmm.. O zamaan dumansız hava sahasına hoşgeldin, hep aramızda kal e mi?:) haydi bakalım bu motivasyon bikini programına tam gaazla başlamak için yeter bize, 1 Eylül, sonbahara hoşgeldin derken de yeni bir başlangıç için enfes bir tarih.. nerde bizim alkali sularımız?:))

    YanıtlaSil
  5. Bikinik, sigarayı bırakalı 45 gun sonra iki yıl olacak amma üzerime eklenen 10 kiloda gram oynama yok. Yalvarırım motive et beni, zayıflama koçum falan ol. Yoksa sigaraya başlıycam 😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakııııınnnnnnn... O pis bağımlılıktan kurtulabilenlerdeniz biz...Her gün yeniden kutlamalı resmen... ;-)
      Sen hiç merak etme halledeceğiz. Bu arada, şu her şeyleri özetlediğim yazımı atlamış olabilirsin. Bir göz atsana şeker detaylarına da: http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/05/incecik-olmann-11-altin-kural.html
      Kocaman öpüyorum seni...

      Sil
  6. Sevgili bikini canım;
    ilk gün yazmak istedim ancak yazabiliyorum. Canı gönülden tebrik ederim. Zaman temizlenen Akciğer ve aslında tüm bedeninle birlikte o fazla kiloları falan da alıp götürecek senden. Hem o zehrin yanında harbiden 2-3 kilonun lafı dahi olmaz. Bizdeki bu doğru yoldan ayrılmadan devam etme azmi oldukça da sırtımız yere gelmez. Çok öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen benim... Biliyorsun değil mi? <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Sil
  7. Bikiniii! En acilinden yardımına ihtiyacım var mail attım ama geri dönmedin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Aşkım, bana mailin ulaşmadı. :-(
      BikiniProjesi@gmail.com ;-)

      Sil
  8. yaaaa süpersin sen! tebrikler! sigarayı bırakan bir insan evladının başaramayacağı başka hiçbişi yoktur :)
    hadi bir de program postu gelsin de motivasyonlara doymayalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki varsın ki sen..<3 <3 <3
      Şu ısınma turlarını yavaştan geçeyim, vücudun biraz daha toparlanmaya ihtiyacı var, sonra ver elini en direnç söküren cinsten programlar... ;-)
      Muuuccckkkssssss...

      Sil
  9. sizi takip etmeye yeni başladım ama ba yıl dım!!
    şuan 64 kilo musunuz ben de o civarlardayım birlikte zayıflarızzz :) yeni yazıları bekliyorum
    ve tabiki tebrikler sağlıklı mutlu günleriniz olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatıma hoşgeldin. Mutluluk getirdin. <3 <3 <3

      Sil
  10. seni seviyorum saay 02:00 sadece bu :) beni iyi tanırsın mavigiyenkiz im ben hep aklımdasın <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni çok ama çoooooookkkkk SE-Vİ-YO-RUMMMMMMMMM. <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Sil
  11. Bikiniciğim merhaba bende sigarayı bıraktım yaklaşık 1,5 ay oldu hiç ağzıma sürmedim fakat çevremde ofiste heryerde sigara dumanı altındayım ve ilk zamanlar hiç zorlanmazken şimdi çok zorlanıyorum. 15 yaşımda başlamısım 7 yıldır ıcıyordum. Bu ofiste 1 bucuk pakete çıkartmıştım.Ve spor yapamadıgım ıcın pat diye bıraktım sımdı cok rahat koşabiliyorum süreklı spor yapabılıyorum. Ama şu ara çok canım ıstıyor ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEBRİKLEEEEEEERRRRRRRR AŞKIMMMMMMMMMMMMMM...
      Bu pislikten kurtulmak için çok güçlü kalmak gerektiğini şahsen, yakinen biliyorum. Sakın bırakma, zor olan bölümü çoktan atlatmışsın. O can çekme durumu, ara sıra kendini gösteriyor. Açık havada derin nefesli mini yürüyüşler çok iyi geliyor. Asıl, o bağımlılıktan kurtulmuş olmanın, her an sigarayı düşünme kafa yorgunluğundan kurtulmanın, coşku dolu keyfi, o anlık can çekmeyi silip götürüyor.
      Mutlaka Allen Carr'ın "Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu Yöntemi" kitabını oku derim.
      Ohhh be, biri daha kurtuldu... Nasıl seviniyorum anlatamam. Hele bir de senin gibi gencecikse... <3 <3 <3 <3

      Sil
  12. Seni tebriiik ediyorum<33umarım eskisi gibi 54 leri görürsün ama en önemlisini başarmişsın zaten artık yapamayacağın hiçbirşey yok bence :))bende 63 kiloydum 170 boyla fıstık gibiydimde sınav derdinde alıverdim bir bakmışım hooop 70 ler beraber veririz İnşallah:))bikiniciiğim yaza daha çook var ama bizim kaybedecek vaktimiz yok değil mi?bende seninleyim<33 bu arada son bir soru :))boyunu merak ettim tatlım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyum, 1.63 şeker.. ;-)
      Öpüyorum seni kocaman... <3 <3 <3

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...