2 Şubat 2014 Pazar

Metabolizma'yı Yağ Yakan bir "Buddy"'ye çeviren Süper Hareketler

Uuuuuuuuu.. Şu sabahları diş fırçalarken, öylece durmak yerine, parmak uçlarına yükselip inmenin, tüm güne verdiği enerjiye inanamıyorum!

Diş fırçalaması bitti, yok duramıyorum yerimde.. Metabolizma hareketlendi bir kere.. De, acelem de var. Şöyle ayakta, en şahanesinden yağ yakan, tüm vücudu çalıştıran Chair Pose'a geçivereyim. 2 dakika bile yapsam yeter.. ;-)


 


Evden hoplaya zıplaya çıkmanın böylesi.. Bütün gün adım attıkça, bir ön üst bacaklar, bir o arkadakiler selam eder.. Totonun her biri, tek tek, havalı havalı kendilerini hissettirmeleri var ki.. OMG!

Duruşum muruş değişti.. Hayır, asansörden 2 kat erken inip, merdivenleri selamlaya selamlaya çıkma çılgınlığına da girdim ki.. Delirmiş olsam gerek!





İş tamamen tersine döndü; beden duyguya hükmeder oldu! Ben böyle bir şey daha önce yaşamadım!
Haftanın son iş günü, daha öğle vakti, nefessiz geçen deli çılgın iş yoğunluğundan pestilim çıkmış, beynim dönüyor, tansiyon 5'e 9! Dayanacak gücüm kalmamış, göz kapaklarımı zor tutuyorum. Bir kapansalar, yandım! Rezaletin daniskası!

Proteinli öğle yemeğimle biraz toparlandım, ancak hala duygular bir koltuk arıyor, kendini üzerine bırakıp, her şeyi unutup, deriiiin uykulara dalası var. Derken haykırdı beden: "Ben HAREKET ETMEK istiyoruuuuuuuuuuum!" Fırladım. 15 dakikalık minik bir yürüyüşle, ne tansiyon kaldı ne de uyuşuk ruh hali..



Zati, hep okuyorum, sabah yapılan egzersizin bin bir türlü artı mucizelerini de, diğer kulağın açık kalıp, duyduklarını yollayası var!





Hala bestseller olan 2001'de Zayıflama Kitaplığım'a eklediğim "8 Minutes in the Morning "'ın yaratıcısı Jorge Cruise der ki:
  • Sabah egzersizi Metabolizma'yı Ateşler
    • Bikini'nin Notu: Uyurken metabolizma yavaşlar ve metabolizma taa öğleden sonra hızlanmaya başlar. Onu uyanır uyanmaz harekete geçirmek, tüm güne yayılan Yağ Yakan bir "Buddy"'ye kavuşmak demek! Hele şu kış aylarında gün ışığı yoksunluğundan, melatonin'e kalsa, metabolizmanın akşama kadar uyuyası var! Akşam olunca yine uyuyası var!
  • Sabah egzersizi Alışkanlık Yapar!
    • Bikini'nin Notu: Kazanılacak sağlıklı alışkanlıklar, hatta sağlıklı bağımlılıklardır bizi inceltecek ve hep öyle kalmamızı sağlayacak olan! Hani şu en az 21 gün üst üste tekrar edersen, otomatikleşecek olan! Sabahları, düzenli egzersiz alışkanlığını edinmek için en iyi zamandır! Onu es geçme bahanen en minimumdadır! Malum akşamları, bir sürü şey çıkar. Toplantıdır, kızlarla buluşmadır, romantik yemeklerdir, eller havayadır.. -dır da -dır!
  • Tüm gününe Keyif Katar!
    • Bikini'nin Notu: Endorfin denen o Mutluluk Hormonu'nu sabahın köründe verdin mi bedene, kendisi hükmeder, uyuşuk, mızmız, down ruh haline. "Ahanda, biraz daha adım atayım!", "Dur, ben sağlıklı ne varsa, onu seçeyim!", "İçelim güzelleşelim Alkali suyumuzla!", "Hayat bana güzel!"'ler pekişir ardı sıra.






E başlayalım o zaman! Buyrunuz, Metabolizma'yı en şahanesinden Yağ Yakan bir "Buddy"'ye çevirecek, Süper Hareketler'i alışkanlığa dönüştürecek Bikini Style #SabahlarıSquatYapıyorum challange'ına:


 




İlk iş banyo aynasına bir hatırlatma notu post-it'lemece. Notu üzerine alınmak isteyen de alına! Bir taşla çokça kuş. ;-)
  






Isınma ve harekete geçirme amaçlı, diş fırçalarken başlanır Calf Raise'lere:





Ardından gelsin, özel bir yere ihtiyaç duymayacağın, banyoda bile yapabileceğin, tüm vücudu incelten, Metabolizma'yı Yağ Yakan bir "Buddy"'ye çeviren Süper Hareket, squat oturmalarını..

Ama elbette Bikini versiyonuyla:




Yok yok bu değil! :-DDDDDDDD
Bunu da yapacağız elbet birgün de! ;-)))))


Şudur: 






  




En güzeli videosunu izlemece:


 




Tablomuz şöyle:





Dinlenmece günleri yok! Keza amaç, alışkanlığı da yerleştirmek!

Uzun derin nefesler çok önemli! Derin ve doğru nefesin sağlığa katkılarını buradan bir daha hatırlamakta fayda var. ;-)

Birinci sayı uzun duruştaki nefes sayısını söyler. Çarpısı da o uzun duruşun tekrar sayısıdır. Son rakam, birer nefeslik tekrarları gösterir.

Yani 10. gün, 5 nefesli uzun duruştan 3 tekrar yapıyoruz. Ardından bir nefes ayakta, bir nefes oturma pozisyonundan tam 15 tekrar yapıyoruz.


Cümleten hayırlı SQUATlar.. ;-)








13 yorum:

  1. tara stiles ı izlerken 100 kere bile yaparım diyorinsan o ne duruluk o ne zarafet Allahımmm bize de nasip et amin :)
    başladım bakalım bugün 28 şubatta da tamamladın yazarım umarım :) herkese bol şans azim istikrar diliyorum
    ve sevgili bikini birkez daha kendi yolculuğuna bizleri de kattığın için sonsuz teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin kuzucuuuuuuummm..
      Canımsın.. Ben teşekkür ederim asıl, beni yalnız bırakmadığın için.. <3 <3 <3
      Muckkkkkkkkkksssssssssss..

      Sil
  2. "zencefit" ile bir ay boyunca squat Challenge yapmistim.
    Taranin ki degisik,yoga usulü,bunuda bizim yaptigimiz "BRAZEN FIT 24-DAYS AB CHALLENGE" ek olarak yapacagim.

    Adresimizi vereyim: CAFEM BLOG.BLOGSPOT, kahveni al ,gel,bekleriz. :)))
    Öptüm,en kocamanindan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakınen takipteyim biriciğim.. <3 <3 <3
      Ardından streching yapmayı atlamayın, e mi? ;-))))))
      Ben de öptümmm, en en kocamanından..

      Sil
  3. ya harikasın bikini senin eerjinle gaza gelmemek mümkün değil seni seviyor ve öpüyorum enerji böcüğü :)))

    YanıtlaSil
  4. Merahaba bikinicim seni instagramda kesfettim hemen blogunu mercek altina aldim su an vermem gereken 8 kilom ve siyrilmam gereken bi tembelligim var :( blogunu okudum okudum ama iyice karistim bana ozetle hangi diyetten baslayip hangi spor programini uygulamam gerektigi konusunda yardimci olurmusun canim bi an once baslamam lazim acikcasi beni gaza getirdin :) bu arada senin samimiyetini ictenligini yerim yaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmmmmmm Rechellllliiiimmmmmm..
      İlk iş su: http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/01/minik-admlarla-4x4-gucunde-saglkla.html
      Sonra karbonhidrat meselesi: http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2013/09/su-karbonhidrat-meselesi.html
      Sağlıklı yağlarsız asla yaşamıyoruz. Zeytinyağı ve Balık Yağı
      Serotonin i de yükselttin mi: http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/03/imdat-pmsye-son.html misssss...
      Aktif bir hayat sürmek yeterli: http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/01/minik-admlarla-4x4-gucunde-saglkla_19.html ve http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/01/minik-admlarla-4x4-gucunde-saglkla_5.html
      Benim yogalardan ortaya karışık yaptın mı? Ohhh misss.. Tamamdır.. ;-))))))))
      Çoookk öptüüümmm seniiiiiiiiii.....

      Sil
  5. merhaba bikini benım de 15 kılo fazlam var senı takıp edıyorum yazılarını okuyorum sureklı bu hareketlerı bende yapıcam fakat anlamadıgım gunluk ne kadar yapacagız yardımcı olurmusun ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdacığım, pek haklısın.. Şu Youtube niye hala çalışmıyor ki ama yaaaa..
      Dur sana anlatmaya çalışayım hemen..
      Önemli olan 2. hareket olan Chair Pose, sandalyesiz oturuyormuşsun hareketinde uzunca kalmak. İlk duruş olan Dümdüz kollar havada'dan oturma pozisyonuna geçerek, o oturma duruşunda 3 derin nefes boyunca duruyorsun. Tekrar ayağa kalkıp doğrulup, oturma pozisyonuna tekrar geçiyorsun. 3 kere 3 derin nefesli oturma pozisyonu. Sonrasında uzun duruşlar değil de, bir oturup, bir kalktığın birer nefesli hareket ediyorsun. Mesela ilk gün 10 kere oturup kalkıyorsun. 3. hareket sadece gerilmek için en son 1 kere yapılan hareket.
      Karışık da geldiyse, uzunca oturma pozisyonunda durmaya çalışarak, sonra da durmadan bir oturup bir ayaklanma yap şeker...
      Çok öptümmm seniiiii...

      Sil
  6. merhaba bikinim ben bu nefesi tam olarak anlayamadım. şimdi oturma pozisyonunda (2.günümdeyim) 3 kere nefees alıp vericem, sonra birkere doğrulup kalkıcam, tekrar oturma pozisyonunda 3 kere nefes alıp vericem yani 3 kere tekrarlıcam 2. güne bakarak. ama artı 10 meselesini anlayamadım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşahcığım,
      3x3'ü şahanesiyle anlattın. +10'da, videoda da olduğu gibi, bir nefes oturup, bir nefes ayaklanıyorsun. Bir oturup bir kalkıyorsun, 10 kere.. ;-))))


      Sil
  7. merhaba beni bloguna ne getirdi bilmiyorum ama çok keyif aldım..
    aradıgım şeyler ve çok eglenceli..
    Teşekkürler, bende squata başlıyorum;)

    YanıtlaSil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...