18 Aralık 2013 Çarşamba

Bedenimle Sohbet

Yanlış anlaşılmasın kış mevsimiyle alıp veremediğim hiçbir şeyim yok! :-p

Doğayla kavga edilir mi hiç?! O senin için var! Seni sevmenin bir yolunu bulacağım kış ben! Sonraaa, bu kış şartlarında bizi eşşek misali çalıştıran bu sözüm modern hayata, içtenlikle söveceğim ki, birinden alayım sinirimi. Dur yahu, yeri gelmişken halledeyim hemen işimi. Sonraya bırakırsak, minik kar tanesi dönüşüyor dev "karbonhidrat getirin banaaaaaaaa" çığına...

Arkadaş, bunca saat çalışmak, öğretilerimize ters bir kere! İstanbul'da bugün gün batımı 16:41!!! Annemiz babamız ne derdi? "Sokak lambaları yanmadan, evde olun çocuğum!" Gelenek göreneklerimize aykırı bu çalışma düzeni! Tamam, üniversite yıllarımızda değil geç saatler, o lambalar söndükten sonra da eve dönüşler oldu! Oldu da, alacağımız ev hapsi cezalarına da razı gelmeyi bilirdik hani! Ah ahhh, o cezaların kıymetini bilememişiz. Ev hapsi dediğin, evde yan gelip yatmaca.. Hele o öğle saatlerine kadar uyumak yok mu?! 
Geç saatlere kadar çalıştığımız oluyor, ama yine sabah 06:30'da uyanılıyor ya???!!!!! BEN, İŞ HAYATINA DA EV HAPSİ CEZALARI GETİRİLSİN İSTİYORUM!




Çok şükür, günlerin kısalığı diplerini gördü! Gün dönümüdür şimdi.
Önce yavaşça, sonra hızlanarak muhteşem bir ahenkle uzayacak günler. Aralık sonuna kadar bir gün sabah, diğer gün akşam 1'er, Ocak başında akşamlara vererek ağırlığını yine her gün 1'er dakikalık uzamalar olacak. Ocak 21'inden sonra da 2'li 3'lü dakikalarla devam edecek. Şubat başında, sabahları Güneş'i Selamlama'larıma başlayabilir ve işten aydınlıkla çıkabilirim.




Aklımı seveyim. Ya da, #BikiniylePlankYapıyorum fikrini yüreğime düşüren meleklerime sağlık! Duruşlar uzadıkça, bedenime olan dikkatim de arttı ziyadesiyle. Nasıl artmasın? Tir tir titreyerek, "Buradayım!" diye haykırıyorlar! Son bir kaç gündür, o tam da istediğim şekle girmiş vücudum ile bikiniyle Bobou Alaçatı'da plank yapıyor hayalini ederken, gözlerimi açınca "Neredeyim ben yahu?" şaşkınlığını yaşayacak derecede kaptırıyorum kendimi. Yogini mi oldum ben acaba?! Yok, başka bir şeyse de, boşveeeeerr! Çünkü, ben çok sevdim bu işi.




İşi şöyle kış mevsimine de bağlayıp, tinsel birkaç sözle, bugün itibariyle en güzelinden başlamam mı ben meditasyonlarıma. Zira, kış, toprak ananın içselliğine dönüşüdür. Yakında, yeniden doğuş için kendini bütünlemesidir. Bize de doğa ananın çağrısına kulak vermek düşer!

Rahatça aldığım meditasyon oturuşumla, burundan alıp karnıma gönderdiğim ve ağızdan bıraktığım nefeslerime şöyle bir konsantre olayım. Bir kaç nefese dikkatten sonra, başlarım ben derin sohbetime:



Merhaba Beden. Sana bundan böyle bütünüm diyeceğim.
Seni yıllarca nasıl da görmezden geldim. "Ben" diye kabul etmedim. En önemlisi, seni hiç dinlemedim. Ben seni hiç adam yerine koymadım ki kulak vereyim! Halbuki sen hep söylemeye çalıştın: "Yoruldum" dedin. "Yahu daha aç değilim, nedir bunlar?". "Bak ya, şekeri ben düzenleyemiyorum tek başıma ama" dedin. "Sadece proteinlerle taş oldu böbreklerde" diye haykırdın. "Susuz kaldım, bak erkenden yaşlanıyoruz haberin ola güzellik". Söyledin hep, duydum da dinlemedim. 
Her şeye rağmen bana küsmedin.. Ne şahane şeysin sen! En ufak sağlığı, en küçücük sevgiyi hemen kabul ettin. Ben 1 verdim, sen 2 katını! Çok teşekkür ederim.
Şimdi, burnumdan karnıma aldığım derin nefeslerle sana gerçek sevgimi gönderiyorum. Ve ağzımdan bıraktığım nefesle biz artık bir bütün oluyoruz. Bir oluyoruz. Artık kulağım, dikkatim, ilgim ve tüm sevgim bütünümde.
Tüm sevgim bütünümle..







9 yorum:

  1. ah bikiniciğim ben de her şeye pratik çözüm üretiyorum da saat gece biri geçti be hala çalışırken bünye karbonhidrat diye bağırmayı geçti çığlıklar atıyor...e şimdi işteyim evde de geç saatlere kadar ya da uzun süre çalışmama gerekince neler neler oluyor...Ama ayşegül hocam 18 den sonra asla yeme 23 te yat diyor... ben ne yapayım bilemedim...çözümü şimdilik pembeleri yemek de bulsam da içim rahat değil...içtiğim çayın haddi hesabı yok...gelir ödemler aksinin mümkünatı yok. Bak şiir de yazar oldum. Şu plankları yapabilsem içim rahat olurdu ama nerden başlayaım nasıl yapayım diye bakınıyorum ve sanırım yanlış yaparsam diye hiç yapmıyorum. ay ne içimi döktüm yahu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli çalışanın halini ancak deli çalışan anlar!
      Kuzum, sen hiç üzülme. Belki de kaçırdın diye yazıyorum. Hemen: http://bikiniprojesi.blogspot.com/2013/11/ks-gunlerinde-zayflamann-yolu.html
      :-)))))))))

      Sil
  2. Merakla beklediydim,sabah ilk isim okumak oldu.Cok güzel bir söylesi zevkle okudum..
    Dün aksam Yoga üzerine bir kitabi okudum,inceledim.Dogru nefes Alma tekniklerine yogunlasmistim,deneme bir iki derken oglum :Anne sen ne yapiyorsun?
    -Nefes aliyorum oglum.
    Dogru nefes alip vermeyi bu yasta ägrenecegiz:))
    .Iyiki bu isi baslattin,erteleyip durmusuz.sevgilerimi gönderiyorum.
    Hayret birsey dün ayni zamanlarda ikimizde nefese odaklanmisiz.
    Sule

    YanıtlaSil
  3. Seviyorum ben seni ya! <3

    YanıtlaSil
  4. Yazın çok güzel olmuş, benliğimizle iç içe kalmak yüzleşmek gerçekten önemli. "Ben kendimi seviyorum" diyebilmeliyiz her zaman değil mi? teşekkürler bu hoş yazın için....

    YanıtlaSil
  5. 165 boyum ve 53 kilom var uğraşıyorum uğraşıyorum ama anca ayda 2 kilo verebildim napacam ben:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülme tatlişko.. Kış yüzünden..
      Benimle http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/search/label/Minik%20ad%C4%B1mlarla%204x4%20g%C3%BCc%C3%BCnde%20SA%C4%9ELIKLA%20ZAYIFLAMA 'a katıl!
      Çok öptümmmm..

      Sil
  6. Merhaba. Ben 16 yaşındayım 162 cm ve 62 kiloyum. Bu yaz ingitereye gidiyorum ve gitmeden önce 54-55 kilo olmak hedefim . Ama sorun şu ki gitmeden önce sadece 15 günüm var. Hergün yüzmeyi, yürüyüş yapmayı, bisiklet sürmeyi ve bol su içmeyi planlıyorum. Anlayacağınız sınırları zorlayacağım. Bu program içerisinde önerebileceğiniz bir diyet programı ve ekstra bir egzersiz var mı acaba?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen seni son yazıma alayım kuzu.... ;-)))))))
      http://bikiniprojesi.blogspot.com.tr/2014/05/incecik-olmann-11-altin-kural.html

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...