Ehh bir Yumurta sever olarak da, bayılırım Kayısı Kıvamına.
Buyrunuz, tüm incelikleri ile "Bikini'nin Tam Kıvamında Kayısı Yumurta" pişirme yöntemine:
- Kendi kabında buzdolabındaki yumurtalar haşlama tenceresine, hakettikleri hassasiyetle, yavaşça bırakılır.
- Tencere, yumurtaları biraz geçecek kadar soğuk su ile doldurulur.
- Suya bir çimdik tuz katılır.
- Kısık ve orta ateş arasında kaynamaya bırakılır.
- Yumurta dikkat ister. Pişirirken, gözler üzerinden ayrılmaz.
- Hafifçene kaynamaya başlayınca, ateş ortanın biraz üstü seviyeye getirilir.
- Eksiksiz 2 dakika boyunca kaynatılır.
- Tencerenin altı kapatılır.
- Çeşmenin soğuk tarafı nazikçe açılır.
- Tencere, suyu ve yumurtalarıyla çeşmenin altına tutulur.
- Devirdaim hesabı, içindeki su soğuyana kadar çeşmenin altında bekletilir.
- Artık yumurtalar nefis kıvamlı kayısıya dönüşmüştür.
Afiyetler, sağlıklar ola.. ;-)