13 Nisan 2013 Cumartesi

İlk Gün Raporu (12 Nisan 2013): Mutluluk Zayıflatıyor! ;)

Kilo: 58

Vay anasını 6 günlük hazırlık koşuşturması işe yaramış! 2 kilo vermişim bile! Yupppiiiiiii.. Nasıl oldu bu? Heyecan ve mutluluğun kesin çok etkisi var! İçim kıpır kıpırdı hep.. Metabolizma böyle hızlanıyor olabilir mi?! Sanıyorum evet.. ;)

Kahvaltı: sabah telaşı yüzünden maalesef atlandı, ama dev bir bardak limonlu suyum tamam! Akşamdan limonu yıkayıp kesip, sıkacağın üzerinde hazır halde bırakmak çok akıllıcaydı.

Günlerdir iş yerinde beni ayartmayacak, plazanın kafeteryasını tercih eden, sağlıklı beslenen bir Bikini Projesi Buddy'si bulmalıyım diye düşünüyordum! Buldum, bizim işteki minik sıska! Pek samimi değildim onunla. Kıskançlıktan olabilir mi acaba?!! Kullansana akıllı! "Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" bu demekti işte! Onun bu durumdan haberi olmayacak elbette de hiç onunla yemeğe de çıkmamıştım. Sabah şöyle biraz yalakalık ve tam 12:00 gibi onun oralarda dolanmalarla, işi başardım!

Daha önce niye kafeteryayı tercih etmiyordum diye sormayın, kebap çıkmıyor burda!

Tepsiler alındı! Atlatılması gereken en zor yer işin en başı! Ve o an, işteki minik sıska "Kızarmış Patates ya da pilav almayacağım" dedi cesurca. Kimse garipsemedi hem! Ters ters bakmadı da! "Yanında pilav olmadan yemek mi olurmuş?" diyen de çıkmadı! Şöyle burnumu havalandırarak elimin tersiyle "Merci, ben de almayacağım" dedim. Bu en zor anı atlatmak nasıl da kolaymış! Buddy seçimim şahane doğrusu!

Öğle Yemeği:
  • Mantarlı et sote (pilavsız) ;)
  • Salatalık ve domatesten oluşan salata, bol limonlu
  • Biraz zeytinyağlı ve yoğurt
Hop hop hop! Süperim! Olacak bu iş!

Akşam işten çıkıp eve gelirken içim kıyılıyordu! E ama cuma akşamıydı da.. Ne yesem ne yesem? Ayy şahane bir ilk diyet günü geçirdim, süper bir Bikini Projesi Buddy'mi buldum, azıcık kendimi şımartamaz mıydım? Yani tüm bunları kutlamak gerekmiyor mu? Bir keyifi hakettim! Beyaz şarap en masumu olur sanıyorum. Sitenin girişindeki marketten alayım. Sonrasında eve yürürüm. Günlük yürüyüş de tamam! Gerçi 10 dakika sürdü ya..

Akşam yemeği: domates ve tatlı yeşil biber ile renklendirilmiş peynir tabağı




10 yorum:

  1. :)))))))))))))

    Bu smiling surat anlatıyor mu, okurken aldığım keyfi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teraziciğim, teşekkür ederim.
      Sayende ben de bir daha okudum.
      Tekrar yaşadım o günü! Nerdeeeeeen nereye..
      İşteki Bikini Projesi Buddy'm kankam oldu! Bu arada, 1,80 küsür boyu ve 50 altında kilosu var! Hakketten de içtenlikle sağlıklı yemekleri seviyor! Doğuştan yani..
      Kafetarya da vazgeçilmezim oldu! Geçen, tatlı mı tatlı, yanaklaıı al al, ton ton, servis yapan teyzemiz, dayanamadı: "Kızım, dikkat ediyorum, aferin yoğurtlar çok sağlıklı, maa be güzel kızım, hiç pilav, makarna, ekmek yemiyorsun! Zayıfladın bak, azcık pilav vereyim türlünün yanında!" Ağzımdan, "Canım Teyzeciğim, ben hipoglisemiyim" fırladı! Sıra da çok, arkada bekleyenler, açıklamasını yapamadım! "Ah kuzum, vah kuzum" diyerek arkamdan mırıldandı!
      Dayanamadım, onun da işi bitince, aldım karşıma uzuuuuun uzuuuuun bu kötü karbonhidratların zararlarını anlattım. "Yaaaa, yaaaa" yorumları yaptı da, hani olur ya, belki de ona da sağlığım dokunur!
      Çok öptüm seni..

      Sil
  2. Ya; boşuna dememişler, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın diye... Kimin kime, nasıl ve ne zaman "dokunacağı" hiç belli olmuyor işte...

    Tonton teyzeye duyarlı yaklaşımın çok hoş; beklemiş ve açıklamışsın! Böyle hassas insanlar gittikçe azalıyor maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terazicim,
      Heyecanla geldim, koştur koştur, ama ancak bu saatte, bugün olanları seninle paylaşmak için.
      Öğlen kafeteryaya indim de, mercimek çorbasından alayım dedim. Bizim tonton: "Yoooooooook kızım, bundan sana vermem! İçinde un var!" dedi. Mutluluktan kucakladım, öptüm vallahi...

      Sil
  3. Yazı çok güzel yazılmış en baştan başladım okumaya daha çok yazın var bana kolay gelsin;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da... okumaya yeni başladım ama sanki blog değil de bir roman okuyormuşum gibi hissettim kendimi... :)

      Sil
  4. Süper bir dili var yazının 👍 blogu okumaya yeni başladım. Bana kolay gelsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şekercimmmm...
      Muckkkssssss...

      Sil
  5. pilav almayıp aaaa rejimde misin diye soranlara çok gıcık oluyorum ama ben acır gibi bakıyorlar insana onlara ne yapmak lazım bikini?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Dygucum.. Beni gerçekten o başladığım günlere geri götürüp, nerelerden nereler geldiğimi hatırlattığın için, nasıl teşekkür edeceğimi hakikaten bilemiyorum..
      Bu gün, benim dönüm noktam.. O günden beri cesurca pilav almıyorum.. O pilavcılarla nasıl baş edilir, geliyor sonraki günlerde.. ;-)))))))
      En kocamanından öptüüüümmmmm...

      Sil

Oleyyyyyy..
En sevdiğim şey yorum almak! Zira, bunlarla besleniyorum! ;-)
Muckkksssss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...